Gaan spel en taal fouten en onjuist spatie gebruik langzaam aan in burgeren?

Geschatte leestijd: 2 minuten

SEO Spel & Taalfouten

Spel- en taalfouten lijken steeds meer in te burgeren. Vooral onjuist spatiegebruik is een veel voorkomende fout. SOS (Signalering Onjuist Spatiegebruik) had voor 2007 weer interessante nominaties. De uiteindelijke winnaar was naakt model tekenen van de website van Top Tours uit Amsterdam. Ook nummer twee kreeg door de onterechte spatie een erg leuke nieuwe betekenis: zeventien jarigen. Deze was te vinden op de website van de Krant van Gouda. Veronica verblijdde mij laatst nog door aan te kondigen dat ZO METEEN (bedoelt de zender hier daadwerkelijk straks onmiddellijk?) mijn programma zou beginnen. Eerlijk is eerlijk: het is soms wel even nadenken of woorden nu aan elkaar of los moeten. Naast mensen die consequent alles los van elkaar schrijven, heb je ook mensen die alles aanelkaarschrijven.

Wat is nou het probleem? Het leeuwendeel van de bevolking zal een verkeerd geplaatste spatie niet eens op merken, dus slechts een select groepje taalpuristen voelt lichte jeuk bij het signaleren van deze fout. Het probleem wordt echter irritant (of een leuke uitdaging) wanneer je SEO copywriter bent en dus teksten moet opstellen met behulp van populaire zoektermen.

Een voorbeeld

Een klant levert verschillende diensten voor professionals, waaronder sollicitatietraining en loopbaanbegeleiding. Op twee aparte paginas staan deze diensten uitvoerig beschreven. Het grote probleem is hier, dat jij het hebt over sollicitatietraining en loopbaanbegeleiding terwijl ongeveer iedereen op zoek is naar sollicitatie training en loopbaan begeleiding (gelukkig zoekt slechts een verwaarloosbaar percentage naar loop baan begeleiding). Nu moet je als SEO copywriter twee geoptimaliseerde paginas opstellen

Absoluut onbetwiste regel nummer 1 is (voor mij): foutloze spelling. Daardoor is de optie om consequent incorrect gespelde termen te gebruiken van tafel geveegd. Aangezien werken met teksten die onzichtbaar zijn voor de bezoeker maar wel door zoekmachines worden gezien een achterhaald en ondenkbaar trucje is, valt ook die mogelijkheid af. De enige optie die overblijft, is het gebruiken van creatieve zinsconstructies. Wij bieden voor jouw sollicitatie training op maat! Of: Wij bieden voor jouw loopbaan begeleiding!

Hoewel deze oplossingen ervoor zorgen dat de keywords naast elkaar komen te staan, blijven er wat problemen bestaan. Het aantal zinnen dat je kunt bedenken is niet oneindig, en de tekst gaat er na vier of vijf van deze zinnen wat onnatuurlijk uitzien. Bovendien wordt het moeilijk om de zoekterm op de meest geliefde plaatsen te krijgen.

Mijn vraag aan Nederland is daarom: maak mijn werk wat gemakkelijker, zorg dat spel- en taalfouten en onjuist spatiegebruik niet langzaamaan inburgeren!


3 reacties op “Gaan spel en taal fouten en onjuist spatie gebruik langzaam aan in burgeren?”

  1. Jammer dat u in dit stuk over onjuist spatiegebruik zelf inconsistent bent in het spatiegebruik van het woord langzaamaan. In de titel wordt dit los van elkaar geschreven (langzaam aan) en in de tekst zelf aan elkaar. Juist in een artikel dat zich concentreert op spelling, en het gebruik van spaties in het bijzonder, zou men toch in ieder geval geconsequent taalgebruik mogen verwachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.