Geschatte leestijd: 2 minuten

Ik zit al een aantal jaartjes in het SEO vak, maar soms zijn er issues waar ik met mijn pet niet bij kom. Een voorbeeld: een klant waar we al maanden gezond voor aan het linkbuilden en copywriten zijn scoort op de simpelste termen nog niet in de top 100 in Google. De pagerank is 5 (we begonnen met 3) en alle pagina’s staan netjes in de index. Wat nu?

Wat is geavanceerde SEO?
Voor zover al iets bestaat als geavanceerde SEO, is het een redelijk persoonlijke term. Wat voor de één geavanceerd is, is voor de andere misschien basic stuff. Wat ik zelf onder geavanceerde SEO versta is onder andere:

  • Het toepassen van SEO voor AJAX en Flash sites
  • Het lanceren/migreren van internationale websites met honderdduizenden pagina’s
  • Het identificeren en verhelpen van zoekmachine penalties

Er is natuurlijk nog veel meer. Neem bijvoorbeeld het continu identificeren van trends in search en hierop inspelen door je SEO strategie te tweaken. Momenteel breek ik in elk geval mijn hoofd over een website die niet de rankings behaald die het op basis van de content en linkpopulariteit verdiend.

Google Penalty
Met een hardcore Google penalty zou ik in dit specifieke geval misschien nog wel blijer geweest zijn dan met wat er nu aan de hand is. Dan weet je tenminste meteen waar je aan toe bent. De tools, informatie en tests doen sterk vermoeden dat Google de site heeft verbannen van de trustbox naar de bodem van het antitrustmoeras. Zeer waarschijnlijk door toedoen van grijze doe-het-zelf-seo praktijken van de klant in het verleden.

Opnieuw beginnen op een nieuw domein heeft gezien de competiviteit van de branche weinig zin. Zelfs opgeven is dus geen optie. Toch wordt je als SEO geacht om met dé oplossing te komen voor het behalen van goede rankings. Dat is dus wat ik versta onder geavanceerde SEO. Elk probleem moet verholpen kunnen worden.

Ben erg benieuwd naar jullie visie op geavanceerde SEO en wat jullie hier onder verstaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.