Wolter Tjeenk Willink 18 juni 2007 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Ik zit al een aantal jaartjes in het SEO vak, maar soms zijn er issues waar ik met mijn pet niet bij kom. Een voorbeeld: een klant waar we al maanden gezond voor aan het linkbuilden en copywriten zijn scoort op de simpelste termen nog niet in de top 100 in Google. De pagerank is 5 (we begonnen met 3) en alle pagina’s staan netjes in de index. Wat nu?

Wat is geavanceerde SEO?
Voor zover al iets bestaat als geavanceerde SEO, is het een redelijk persoonlijke term. Wat voor de één geavanceerd is, is voor de andere misschien basic stuff. Wat ik zelf onder geavanceerde SEO versta is onder andere:

  • Het toepassen van SEO voor AJAX en Flash sites
  • Het lanceren/migreren van internationale websites met honderdduizenden pagina’s
  • Het identificeren en verhelpen van zoekmachine penalties

Er is natuurlijk nog veel meer. Neem bijvoorbeeld het continu identificeren van trends in search en hierop inspelen door je SEO strategie te tweaken. Momenteel breek ik in elk geval mijn hoofd over een website die niet de rankings behaald die het op basis van de content en linkpopulariteit verdiend.

Google Penalty
Met een hardcore Google penalty zou ik in dit specifieke geval misschien nog wel blijer geweest zijn dan met wat er nu aan de hand is. Dan weet je tenminste meteen waar je aan toe bent. De tools, informatie en tests doen sterk vermoeden dat Google de site heeft verbannen van de trustbox naar de bodem van het antitrustmoeras. Zeer waarschijnlijk door toedoen van grijze doe-het-zelf-seo praktijken van de klant in het verleden.

Opnieuw beginnen op een nieuw domein heeft gezien de competiviteit van de branche weinig zin. Zelfs opgeven is dus geen optie. Toch wordt je als SEO geacht om met dé oplossing te komen voor het behalen van goede rankings. Dat is dus wat ik versta onder geavanceerde SEO. Elk probleem moet verholpen kunnen worden.

Ben erg benieuwd naar jullie visie op geavanceerde SEO en wat jullie hier onder verstaan.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Geavanceerde SEO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/