Gebruik social media: Nederland vs. Europa

Nederlanders zijn actief qua social media. Wij maken vaker dan het Europees gemiddelde gebruik van LinkedIn en Twitter. Ook verwachten ‘wij’ meer van Twitter gebruik te gaan maken. Op Europees niveau staat LinkedIn bovenaan. Dit blijkt uit onderzoek van IAB Nederland.

Om het gedrag en attitude van de ‘Europese internet user’ op sociale netwerken in kaart te brengen, voerde InSites Consulting – in opdracht van IAB Nederland – een internationaal onderzoek (n=9.000) uit. Bekijk hier de conclusies.

Het landspecifieke rapport (n=1.200) is nu ook beschikbaar. In dit rapport staan de resultaten specifiek voor Nederland. De cijfers van Nederland worden afgezet tegenover die van Europa.

 

‘Wij denken het minst aan stoppen’

In Europa hebben Nederlanders het minst de intentie om met een of meerdere netwerken te stoppen. Als drivers van mensen om lid te worden van een sociaal netwerk, is de (bestaande) offline relatie belangrijk, maar voor Nederlanders geldt dit wel een stuk minder. In Nederland blijken uitnodigingen van vrienden wel erg effectief.

 

Wel actief, maar niet echt betrokken..

Wat is er nog meer in het rapport naar voren gekomen? Nederlanders in vergelijking met Europa:

  • Geen actieve volgers van merken
  • Bedreven in de-frienden
  • Hebben lage verwachtingen van merken online
  • Geen actieve chatters
  • Weinig bedreven in het publiceren en lezen van merkinformatie

 

Met 2012 voor de deur en de bijbehorende opstelling van de marketingstrategieën, leveren Insites en IAB hiermee weer bijzonder waardevolle informatie af, aldus Emile van den Berg, bestuurslid IAB en verantwoordelijk voor de portefeuille Onderzoek.

 

Bekijk hieronder het hele rapport:

Bron: marketingfacts.nl