Geert Wilders' Fitna 5x zo populair als seks

Geschatte leestijd: 2 minuten

Geert Wilders is met zijn anti-islam-knip-en-plak-documentaire “Fitna” de afgelopen dagen populairder dan seks. De interesse in “fitna” en “geert wilders” is sinds de release van de film op internet ongekend groot in Nederland. Dit blijkt uit een analyse van de populariteit van deze zoekopdrachten met behulp van Google Trends en enkele keywordtools van Traffic Builders.

Zoekintenties
“A search engine is a database of intentions”, zoals John Batelle, auteur van het boek “The Search” enkele jaren terug schreef. En het mooie van die database met intenties is dat ze op elk moment inzicht biedt in onze behoeften en interesses. Zowel van de massa als van een individu. Om die reden heb ik zoekmachinemarketing ook wel eens aangeduid als “de natte droom van elke marketeer”. Immers: wat is er voor een marketingverantwoordelijke nu mooier dan gericht in te kunnen spelen op de behoefte van je doelgroep, precies wanneer die behoefte zich manifesteert in een zoekopdracht? Met Google Trends gunt Google ons een blik in onze ‘zoekintenties’.

Fitna top 3
Zo blijkt uit de analyse van “fitna”, “geert wilders” en “seks” in Google Trends over de afgelopen 30 dagen dat naast Nederland ook Denemarken de perikelen rondom Wilders tijdelijk interessanter vindt dan seks. Van de top 3 “fitna landen” lijken alleen de Belgen meer geïnteresseerd te blijven in de vleselijke geneugden. Opvallend is verder dat in de top 10 van landen waarbinnen op “fitna” is gezocht, geen moslimlanden voorkomen.

Google Trends analyse van Geert Wilders' Fitna

Gelukkig leert dezelfde analyse dat “seks” op zaterdag het meest populair is vergeleken met de andere dagen van de week. Goede kans dus dat, mits de mediaaandacht voor Fitna na vandaag sterk afneemt, we de Belgen na dit weekend in hun nuchterheid volgen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.