Wolter Tjeenk Willink 29 maart 2008 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Geert Wilders is met zijn anti-islam-knip-en-plak-documentaire “Fitna” de afgelopen dagen populairder dan seks. De interesse in “fitna” en “geert wilders” is sinds de release van de film op internet ongekend groot in Nederland. Dit blijkt uit een analyse van de populariteit van deze zoekopdrachten met behulp van Google Trends en enkele keywordtools van Traffic Builders.

Zoekintenties
“A search engine is a database of intentions”, zoals John Batelle, auteur van het boek “The Search” enkele jaren terug schreef. En het mooie van die database met intenties is dat ze op elk moment inzicht biedt in onze behoeften en interesses. Zowel van de massa als van een individu. Om die reden heb ik zoekmachinemarketing ook wel eens aangeduid als “de natte droom van elke marketeer”. Immers: wat is er voor een marketingverantwoordelijke nu mooier dan gericht in te kunnen spelen op de behoefte van je doelgroep, precies wanneer die behoefte zich manifesteert in een zoekopdracht? Met Google Trends gunt Google ons een blik in onze ‘zoekintenties’.

Fitna top 3
Zo blijkt uit de analyse van “fitna”, “geert wilders” en “seks” in Google Trends over de afgelopen 30 dagen dat naast Nederland ook Denemarken de perikelen rondom Wilders tijdelijk interessanter vindt dan seks. Van de top 3 “fitna landen” lijken alleen de Belgen meer geïnteresseerd te blijven in de vleselijke geneugden. Opvallend is verder dat in de top 10 van landen waarbinnen op “fitna” is gezocht, geen moslimlanden voorkomen.

Google Trends analyse van Geert Wilders' Fitna

Gelukkig leert dezelfde analyse dat “seks” op zaterdag het meest populair is vergeleken met de andere dagen van de week. Goede kans dus dat, mits de mediaaandacht voor Fitna na vandaag sterk afneemt, we de Belgen na dit weekend in hun nuchterheid volgen.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Geert Wilders' Fitna 5x zo populair als seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/