Marek 29 juli 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

De gemiddelde CPC (kosten per klik) van de grote zoekmachines zijn flink omlaaggegaan. Adverteerders hebben massaal hun budgetten verlaagd of stopten met zoekmachine-adverteren, waardoor in de zoekmachines de CPC automatisch deze trend volgde. Algemene bestedingen in search daalden met 11% ten opzichte van afgelopen jaar.


De grootste daling van het gemiddelde CPC was te zien bij Google. Daar gingen de kosten per klik gemiddeld met 31% omlaag. Bing volgde op de voet met 30% en Yahoo! liet een relatief lichte daling van de CPC zien met 20%. Blijvende adverteerders kunnen uiteraard nu profiteren van deze forse daling in de gemiddelde CPC.

In tegenstelling tot de CPC bleef de ROI stabiel op een jaarlijkse groei van 2%. Lagere kosten en hogere klikvolumes voor de adverteerders zijn hier de redenen van. Deze veranderingen in de search waren te verwachten, gezien de sterke band tussen search en de economie. Deze band kan grotendeels verklaard worden door het directe karakter van zoekmachine-adverteren, waarbij resultaat altijd direct zichtbaar is.

Bron: Admanager

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Gemiddelde CPC in zoekmachines fors gedaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.