Wolter Tjeenk Willink 15 mei 2006 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
 Uit een onderzoek van SiteAdvisor blijkt dat wie een gesponsorde link aanklikt bij een zoekmachine, twee tot vier keer meer gevaar loopt om op een pagina met spyware, adware of andere malware terecht te komen.

Gezien de strenge richtlijnen die zoekmachines hanteren zijn de resultaten opmerkelijk te noemen. Uit het onderzoek blijkt wel dat de normale zoekresultaten veiliger zijn. Ruwweg 5 procent van de links op de eerste vijf pagina’s met zoekresultaten leidt naar risicovolle sites. Bij MSN Search lopen zoekers het minste gevaar: daar leidt 3,9 procent van de zoekresultaten naar gevaarlijke sites. Ask heeft het hoogste percentage gevaarlijke sites in de resultaten (6,1 procent), terwijl Google daar met 5,3 procent tussenin zit.

In de praktijk blijkt dat het aantal gevaarlijke zoekresultaten toenemen bij bepaalde zoekopdrachten. let dus extra op wanneer je zoekt naar free screensavers’, ‘bearshare’, ‘kazaa’, ‘download music’ en ‘free games’.

bron: Webwereld

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Gesponsorde links gevaarlijker dan organische

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/