Gesponsorde links gevaarlijker dan organische

Geschatte leestijd: 1 minuten
 Uit een onderzoek van SiteAdvisor blijkt dat wie een gesponsorde link aanklikt bij een zoekmachine, twee tot vier keer meer gevaar loopt om op een pagina met spyware, adware of andere malware terecht te komen.

Gezien de strenge richtlijnen die zoekmachines hanteren zijn de resultaten opmerkelijk te noemen. Uit het onderzoek blijkt wel dat de normale zoekresultaten veiliger zijn. Ruwweg 5 procent van de links op de eerste vijf pagina’s met zoekresultaten leidt naar risicovolle sites. Bij MSN Search lopen zoekers het minste gevaar: daar leidt 3,9 procent van de zoekresultaten naar gevaarlijke sites. Ask heeft het hoogste percentage gevaarlijke sites in de resultaten (6,1 procent), terwijl Google daar met 5,3 procent tussenin zit.

In de praktijk blijkt dat het aantal gevaarlijke zoekresultaten toenemen bij bepaalde zoekopdrachten. let dus extra op wanneer je zoekt naar free screensavers’, ‘bearshare’, ‘kazaa’, ‘download music’ en ‘free games’.

bron: Webwereld


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement