Gezegend met toegang tot de Webmaster Tools

Google gaat verder met de integratie van diensten. De volgende stap in dit proces is een eenvoudige; Google Webmaster Central wordt geintegreerd in het aanmeldingsproces van Google Analytics. Heb je dus de juiste toegang tot een Google Analytics account, dan is verificatie voor de Webmaster Tools nu mogelijk binnen dezelfde interface.
Webmasters moesten vooralsnog altijd twee verschillende accounts starten, namelijk die van Google Analytics en die voor de Webmaster Tools.

Dit kon zomaar bijzonder tijdrovend en omslachtig zijn, zonder dat hier eigenlijk enige noodzaak toe bestond. De stappen voor de opstart zijn vanaf nu bijzonder eenvoudig:

  1. Maak een Google Analytics account aan;
  2. Ga naar de interface van de Webmaster Tools;
  3. Verifieer de koppeling van de accounts en activeer de Webmaster Tools

Google maakt deze optie voor iedereen beschikbaar, inclusief uitgebreide, geintegreerde mogelijkheden en helpbestanden voor alternatieve verificatiemethoden direct inzichtelijk te maken. Er zit slechts een kleine kanttekening aan deze update; hij is alleen beschikbaar voor gebruikers van de nieuwe asynchronous tracking code van Google Analytics.Het wordt dus hoog tijd om de oude Google Analytics code overboord te gooien.

Lees een uitgebreide toelichting van deze update op het blog van Google Webmaster Central.