Martijn van Vreeden 20 augustus 2010 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google gaat verder met de integratie van diensten. De volgende stap in dit proces is een eenvoudige; Google Webmaster Central wordt geintegreerd in het aanmeldingsproces van Google Analytics. Heb je dus de juiste toegang tot een Google Analytics account, dan is verificatie voor de Webmaster Tools nu mogelijk binnen dezelfde interface.
Webmasters moesten vooralsnog altijd twee verschillende accounts starten, namelijk die van Google Analytics en die voor de Webmaster Tools.

Dit kon zomaar bijzonder tijdrovend en omslachtig zijn, zonder dat hier eigenlijk enige noodzaak toe bestond. De stappen voor de opstart zijn vanaf nu bijzonder eenvoudig:

  1. Maak een Google Analytics account aan;
  2. Ga naar de interface van de Webmaster Tools;
  3. Verifieer de koppeling van de accounts en activeer de Webmaster Tools

Google maakt deze optie voor iedereen beschikbaar, inclusief uitgebreide, geintegreerde mogelijkheden en helpbestanden voor alternatieve verificatiemethoden direct inzichtelijk te maken. Er zit slechts een kleine kanttekening aan deze update; hij is alleen beschikbaar voor gebruikers van de nieuwe asynchronous tracking code van Google Analytics.Het wordt dus hoog tijd om de oude Google Analytics code overboord te gooien.

Lees een uitgebreide toelichting van deze update op het blog van Google Webmaster Central.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Gezegend met toegang tot de Webmaster Tools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/