Google +1 (plus one)- button: betere zoekresultaten

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Zoekmachinegigant Google heeft onlangs de Google +1 button geïntroduceerd: een alternatief voor de Facebook Like-button. Met deze Google +1 button (spreek uit plus one) kun je je vrienden al in de zoekresultaten laten zien welke sites jij aanbeveelt. In de toekomst zal deze functie ook vanaf je eigen website kunnen worden ingezet.

Het is niet verrassend dat Google nu komt met een toepassing die gericht is op Social Media. De button is niet echt een rivaal voor de Facebook Like button, maar heeft wel deels een overeenkomstige functionaliteit.

 

‘Zoekresultaten nog relevanter’

Google +1 lijkt nu al een slimme vinding die niet alleen de voordelen biedt van Social Media-sharing, maar ook direct inspeelt op Google’s grote wens om zoekresulaten meer relevanter te maken.

google plus 1 - like button.jpg

 

In de VS zal een klein percentage van de Google-gebruikers de +1-button voor het eerst naast de zoekresultaten zien als ze zijn ingelogd. De komende tijd zal Google ook andere talen gaan ondersteunen. Meer informatie is te vinden via het Google Webmaster Central Help Center.

Bekijk Video – Google Plus One (+ 1) social Like-button:

Zelf aan de slag met Google +1 – button?

Meld je hier aan als je zelf de Google +1 button wilt toepassen op je website.

 

bron: dutchcowboys.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.