Google AdSense: nieuwe interface

Google heeft recent de nieuwe AdSense-interface gelanceerd. Een jaar lang heeft een betà-versie gedraaid onder een beperkte groep online publishers binnen het inhoudsnetwerk. De nieuwe interface is ontwikkeld op basis van de feedback van uitgevers wereldwijd, en zit vol functies die zijn bedoeld om gebruikers te helpen meer inkomsten te genereren met AdSense.

De nieuwe AdSense-interface zelf uitproberen? Volg in de bovenhoek van uw AdSense-account de link ‘Probeer de nieuwe AdSense-interface’. Als u op deze link klikt, gaat u naar de nieuwe interface. U vindt extra video’s, inclusief een rondleiding door de nieuwe interface, informatie over nieuwe functies en een handleiding waarmee u aan de slag kunt.

Feedback voor nieuwe AdSense-interface

Google zegt goed geluisterd te hebben naar de feedback van AdSense-gebruikers wereldwijd. Gefocust is op het meer inzicht kunnen krijgen in hun prestaties, essentieel voor uitbreiding van hun (online) inkomsten via het contentnetwerk. De nieuwe AdSense-interface geeft nu gemakkelijker en beter inzicht in diverse facetten van accounts.

Video: nieuwe Google AdSense interface:

Verbeteringen AdSense-interface

Gebruikers kunnen in de nieuwe interface nog meer gedetailleerde prestatierapporten uitvoeren op basis van advertentietype, advertentieformaat, advertentieblok, targetingtype en biedingstype voor de totale inkomsten en andere statistieken voor perioden die u zelf instelt.

Op het nieuwe tabblad ‘Prestatierapporten’ kunt u ook grafieken met uw gegevens vinden. U kunt vertoningen, klikken en inkomsten in één grafiek bekijken, de prestaties van tekst- en beeldadvertenties met elkaar vergelijken, perioden met elkaar vergelijken en eenvoudig gegevens analyseren zodat u trends kunt herkennen.

Verbeterde advertentiebeheeropties

Veel gebruikers gaven aan dat het zeer belangrijk is om hun merk te kunnen beschermen door de advertenties te beheren die op hun eigen site worden weergegeven. Google heeft daarom de advertentiebeheeropties verbeterd en gebruiksvriendelijker gemaakt.

U vindt alle advertentiebeheeropties nu op één plaats: het tabblad ‘Advertenties toestaan en blokkeren’. Hier kunt u eenvoudig advertenties van specifieke adverteerders of uit bepaalde categorieën of advertentienetwerken wegfilteren. Daarnaast is het Advertentiecontrolecentrum bijgewerkt; hiermee is het eenvoudiger om de advertenties te controleren en te beheren die met plaatsingstargeting op uw sites zijn getarget. U kunt nu in het Advertentiecontrolecentrum advertenties zoeken op advertentietype, zoekwoord, URL of advertentienetwerk, en kiezen of u deze wilt toestaan of blokkeren.

Efficiënter accountbeheer

Binnen de nieuwe AdSense-interface kunnen taken nu ook sneller en gemakkelijker worden uitgevoerd, wat het algehele accountbeheer ten goede komt. Met de nieuwe interface kunt u snel uw inkomsten en betalingsinformatie bekijken, relevante functies vinden en wijzigingen aanbrengen in uw account. Bovendien kunt u relevante Help-informatie en andere bronnen (zoals video’s en blogberichten) rechtstreeks in de interface bekijken, zodat u de benodigde informatie kunt vinden zonder uw account te verlaten.

Bron: adsense-nl.blogspot.com

Adverteren binnen het Google zoeknetwerk?

Wilt u niet zelf als publisher aan de gang, maar heeft u zelf wel interesse in zoekmachineadverteren (SEA) via het Google zoeknetwerk? Traffic Builders is geaccrediteerd door Google als Google Adwords Qualified Company, en heeft jarenlange ervaring met zoekmachine-adverteren in diverse advertentieprogramma’s. Lees meer over onze diensten voor zoekmachine-adverteren (SEA).