Marek 18 februari 2009 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Een Google AdWords advertentie is, zoals adverteerders weten, opgebouwd uit:

  • Een titel van 25 tekens;
  • een eerste beschrijvingsregel van 35 tekens;
  • een tweede beschrijvingsregel van 35 tekens, en
  • een display URL van 35 tekens.

Althans, zo hoort een Google AdWords advertentie te zijn opgebouwd. In Amerika, waar alles kan, is het blijkbaar mogelijk om een langere titel te verzinnen voor je Google AdWords advertentie.


Google AdWords advertentie met 28 tekens

Bovenstaande afbeelding toont een Google AdWords advertentie die duidelijk de limiet overschrijdt. De maker van de advertentie had blijkbaar niet genoeg tekens. Iedereen die ooit een Google AdWords advertentie heeft geschreven, kent dit probleem: schrappen, nog een keer proberen en voorgaande stappen herhalen tot de titel past. Hoe deze persoon met zijn advertentie erdoorheen is gekomen bij Google AdWords, is een raadsel.

Het zou kunnen dat deze Google AdWords advertentie gebruikmaakt van Dynamic Keyword Insertion (DKI) en dat er daardoor iets misgaat, maar ook dan zou het niet mogen kunnen. Hoe komt het dat deze advertentie de wetten van Google AdWords mag tarten? En heeft iemand dit ooit zelf gezien? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Update: Ook in Nederland 28 tekens in je AdWords advertentie!
Google AdWords advertenties met 28 tekens weten ook in Nederland door de controle te komen. TBlog-lezer Jaap Jacobs attendeerde ons op een Google AdWords advertentie van zijn eigen bedrijf waarin de titel 28 tekens heeft. Verder naar onder staat zelfs nog een advertentie met 28 karakters. Zie onderstaande afbeelding.

NL Google AdWords advertentie met 28 tekens

Google heeft inmiddels gereageerd op deze vreemde kronkel in AdWords. Wanneer de adverteerder gebruikmaakt van Dynamic Keyword Insertion en de bezoeker een zoekopdracht van 28 karakters intypt, kan het soms gebeuren dat als titel van de advertentie de zoekopdracht van 28 karakters getoond wordt. Er is geen garantie dat het lukt om een Google AdWords advertentie met een titel van 28 karakters te krijgen, dus Google raadt het uiteraard af dit moedwillig te doen.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google AdWords advertentie met titel met 28 tekens? (update)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/