Een Google AdWords advertentie is, zoals adverteerders weten, opgebouwd uit:
- Een titel van 25 tekens;
- een eerste beschrijvingsregel van 35 tekens;
- een tweede beschrijvingsregel van 35 tekens, en
- een display URL van 35 tekens.
Althans, zo hoort een Google AdWords advertentie te zijn opgebouwd. In Amerika, waar alles kan, is het blijkbaar mogelijk om een langere titel te verzinnen voor je Google AdWords advertentie.
Bovenstaande afbeelding toont een Google AdWords advertentie die duidelijk de limiet overschrijdt. De maker van de advertentie had blijkbaar niet genoeg tekens. Iedereen die ooit een Google AdWords advertentie heeft geschreven, kent dit probleem: schrappen, nog een keer proberen en voorgaande stappen herhalen tot de titel past. Hoe deze persoon met zijn advertentie erdoorheen is gekomen bij Google AdWords, is een raadsel.
Het zou kunnen dat deze Google AdWords advertentie gebruikmaakt van Dynamic Keyword Insertion (DKI) en dat er daardoor iets misgaat, maar ook dan zou het niet mogen kunnen. Hoe komt het dat deze advertentie de wetten van Google AdWords mag tarten? En heeft iemand dit ooit zelf gezien? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!
Update: Ook in Nederland 28 tekens in je AdWords advertentie!
Google AdWords advertenties met 28 tekens weten ook in Nederland door de controle te komen. TBlog-lezer Jaap Jacobs attendeerde ons op een Google AdWords advertentie van zijn eigen bedrijf waarin de titel 28 tekens heeft. Verder naar onder staat zelfs nog een advertentie met 28 karakters. Zie onderstaande afbeelding.
Google heeft inmiddels gereageerd op deze vreemde kronkel in AdWords. Wanneer de adverteerder gebruikmaakt van Dynamic Keyword Insertion en de bezoeker een zoekopdracht van 28 karakters intypt, kan het soms gebeuren dat als titel van de advertentie de zoekopdracht van 28 karakters getoond wordt. Er is geen garantie dat het lukt om een Google AdWords advertentie met een titel van 28 karakters te krijgen, dus Google raadt het uiteraard af dit moedwillig te doen.
Ook voorop blijven lopen?
Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

Blogartikelen
Search Marketing in 2021 – de 6 belangrijkste trends
Jorin van Lindenberg - 22 januari 2021Geschatte leestijd: 2 minuten De belangrijkste search marketing trends in 2021 zullen jouw takenpakket als search marketeer drastisch gaan veranderen. Toch kun je door slim in te spelen op de…
How to: Wat zijn free product listings en hoe monitor je de performance in Google Analytics?
Denie Geertzen - 11 januari 2021Geschatte leestijd: 2 minuten Nadat Google enige tijd geleden 20% servicekosten in rekening bracht bovenop de originele CPC, heeft Google nu wereldwijd free product listing in het leven geroepen om…
Deel 2: Dynamische Ad Customizers op basis van locatie: stappenplan
Elzemiek Rietman - 22 november 2020Geschatte leestijd: 2 minuten Vorige week publiceerden we deel 1 over dynamische ad customizers. In dit blog leggen in verschillende stappen uit hoe je de ad customizers toepast voor jouw…
How to: Seasonality Analyse met Google Ads
Yannick Barends - 16 november 2020Geschatte leestijd: 2 minuten We zitten momenteel alweer in de laatste maanden van het jaar. Voor veel consumenten betekent dit een periode van veel aankopen voor de feestdagen. Als bedrijf…
Deel 1: Dynamische Ad Customizers op basis van locatie in Google Ads: zo werkt het!
Elzemiek Rietman - 5 november 2020Geschatte leestijd: 2 minuten Met ad customizers, ook wel advertentieaanpassers genoemd, laat je Google Ads tekstadvertenties dynamisch aanpassen aan de gebruiker. Een deel van de tekstelementen zijn dynamisch aan te…
Verbeter de kwaliteitsscore van je SEA-campagnes met deze tips!
Yannick Barends - 25 augustus 2020Geschatte leestijd: 2 minuten Verbeter de kwaliteitsscore van je SEA-campagnes met deze tips! Worden jouw advertenties weinig vertoond, of is je vertoningspercentage niet waar je op hoopt? De kans bestaat…
Zo schrijf je efficiënt advertentieteksten voor Google Ads (inclusief template)
Denie Geertzen - 4 augustus 2020Geschatte leestijd: 2 minuten Iedereen is uniek. Ook de gedachtes en woordkeuzes in een gesprek zijn van iedereen uniek. Wanneer we echter een zoekopdracht binnen Google beknopt willen formuleren, komen…
Geef een reactie