Google Adwords biedt inzicht in klikfraude

Geschatte leestijd: 1 minuten
Google biedt organisaties die vermoeden last te hebben van zogeheten klikfraude aan gebruik te maken van een statistiektool die valse kliks op advertenties inzichtelijk maakt. De zoekmachine hoopt adverteerders daarmee tegemoet te komen in hun strijd tegen klikfraude.

In geval van klikfraude wordt adverteerders onterecht advertentiekosten in rekening gebracht, omdat niet alle kliks afkomstig zijn van bezoekers. Zo klikken binnen het content netwerk van Google (inhoudsnetwerk) sommige websitebeheerders zelf op de getoonde advertenties, om zo meer inkomsten te genereren. Ook zogenaamde clickbots, speciale progamma’s die een klik op tekstadvertenties simuleren, vormen een belangrijke oorzaak van klikfraude. Omdat adverteerders bij Google per klik afrekenen kan dit in sommige gevallen leiden tot een substantiële, onterechte kostenpost.

Adverteerders kunnen nu in het nieuwe advertentiesysteem van Google Adwords zien hoeveel frauduleuze kliks een advertentie heeft gehad. De statistieken kunnen op dagelijkse basis geraadpleegd worden en gaan terug tot begin dit jaar.

Google Adwords adverteerders verliezen jaarlijks honderden miljoenen dollars door klikfraude. Recentelijk maakte het Amerikaanse onderzoeksbureau Click Forensics bekend dat zo’n 14 procent van alle kliks frauduleus is. Google wil dat percentage niet bevestigen. Google zegt een hoop te doen om klikfraude te voorkomen. Zo investeert de zoekgigant flink in technieken om klikfraude te herkennen.

Bron: Cnet/Nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement