Google Adwords biedt inzicht in klikfraude

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Google biedt organisaties die vermoeden last te hebben van zogeheten klikfraude aan gebruik te maken van een statistiektool die valse kliks op advertenties inzichtelijk maakt. De zoekmachine hoopt adverteerders daarmee tegemoet te komen in hun strijd tegen klikfraude.

In geval van klikfraude wordt adverteerders onterecht advertentiekosten in rekening gebracht, omdat niet alle kliks afkomstig zijn van bezoekers. Zo klikken binnen het content netwerk van Google (inhoudsnetwerk) sommige websitebeheerders zelf op de getoonde advertenties, om zo meer inkomsten te genereren. Ook zogenaamde clickbots, speciale progamma’s die een klik op tekstadvertenties simuleren, vormen een belangrijke oorzaak van klikfraude. Omdat adverteerders bij Google per klik afrekenen kan dit in sommige gevallen leiden tot een substantiële, onterechte kostenpost.

Adverteerders kunnen nu in het nieuwe advertentiesysteem van Google Adwords zien hoeveel frauduleuze kliks een advertentie heeft gehad. De statistieken kunnen op dagelijkse basis geraadpleegd worden en gaan terug tot begin dit jaar.

Google Adwords adverteerders verliezen jaarlijks honderden miljoenen dollars door klikfraude. Recentelijk maakte het Amerikaanse onderzoeksbureau Click Forensics bekend dat zo’n 14 procent van alle kliks frauduleus is. Google wil dat percentage niet bevestigen. Google zegt een hoop te doen om klikfraude te voorkomen. Zo investeert de zoekgigant flink in technieken om klikfraude te herkennen.

Bron: Cnet/Nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.