Wolter Tjeenk Willink 26 juli 2006 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Google biedt organisaties die vermoeden last te hebben van zogeheten klikfraude aan gebruik te maken van een statistiektool die valse kliks op advertenties inzichtelijk maakt. De zoekmachine hoopt adverteerders daarmee tegemoet te komen in hun strijd tegen klikfraude.

In geval van klikfraude wordt adverteerders onterecht advertentiekosten in rekening gebracht, omdat niet alle kliks afkomstig zijn van bezoekers. Zo klikken binnen het content netwerk van Google (inhoudsnetwerk) sommige websitebeheerders zelf op de getoonde advertenties, om zo meer inkomsten te genereren. Ook zogenaamde clickbots, speciale progamma’s die een klik op tekstadvertenties simuleren, vormen een belangrijke oorzaak van klikfraude. Omdat adverteerders bij Google per klik afrekenen kan dit in sommige gevallen leiden tot een substantiële, onterechte kostenpost.

Adverteerders kunnen nu in het nieuwe advertentiesysteem van Google Adwords zien hoeveel frauduleuze kliks een advertentie heeft gehad. De statistieken kunnen op dagelijkse basis geraadpleegd worden en gaan terug tot begin dit jaar.

Google Adwords adverteerders verliezen jaarlijks honderden miljoenen dollars door klikfraude. Recentelijk maakte het Amerikaanse onderzoeksbureau Click Forensics bekend dat zo’n 14 procent van alle kliks frauduleus is. Google wil dat percentage niet bevestigen. Google zegt een hoop te doen om klikfraude te voorkomen. Zo investeert de zoekgigant flink in technieken om klikfraude te herkennen.

Bron: Cnet/Nu.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Adwords biedt inzicht in klikfraude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.