Frans van Dolderen 18 augustus 2010 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Google Adwords heeft de Enhanced CPC aangekondigd; een nieuwe bid-management tool waarmee je – volgens Google – meer conversies en een hogere ROI op bestaande AdWords campagnes kunt behalen. De testfase is dus voorbij, en ieder Adwords-account in Nederland kan er nu van gebruikmaken. Lees hieronder meer over de Enhanced CPC, en bekijk ook de video.

Zo werkt de AdWords Enhanced CPC tool

Op Google’s officiële Inside Adwords-blog wordt uitgelegd hoe de Enhanced CPC werkt. De tool past dynamisch de maximum CPC biedingen van een AdWords-campagne op zoekwoordniveau aan. Dit gebeurt op basis van je Adwords campagne-historie. Wanneer de tool bij een specifieke veiling (of search) op een zoekwoord een grotere kans op een conversie verwacht dan voor een gemiddelde veiling voor dat zoekwoord, wordt de maximum CPC verhoogd met maximaal 30%. Andersom gaat het ook op: dan verlaagt de tool de maximum CPC als blijkt dat er een kleine kans is dat de veiling (of search) op een bepaald zoekwoord resulteert in een conversie op de AdWords-campagne.

 

Je Adwords-conversiehistorie is bepalend

Zoals hierboven aangegeven, maakt de AdWords Enhanced CPC tool gebruik van historische conversiegegevens voor zijn schattingen voor de verhoogde of verlaagde conversiekansen. Je kunt de AdWords Enhanced CPC tool dan ook alleen gebruiken als je AdWords-campagne gebruikmaakt van AdWords Conversion Tracking.

Enhanced CPC neemt diverse factoren in overweging om de waarschijnlijkheid van een conversie te bepalen (om zo je CPC vast te stellen). Daardoor is het onder meer mogelijk om:

 • je bod aan te passen op basis van het aantal eerder gerealiseerde conversies (via search of een partnersite binnen het Google netwerk)
 • te herkennen welke woorden binnen keywords goed converteren, en dan je bod aanpassen als mensen zoeken met variaties op die woorden
 • naast de historische conversiegegevens te kijken naar gebruikersgegevens zoals het tijdstip, de browser van de gebruiker en de plek waar de gebruiker zich bevindt, en in te schatten of dit uitmaakt voor de conversiekans

 

Voordelen Enhanced CPC

  • Gebruik van de bid-management tool is eenvoudig en tijdbesparend
  • Maximum CPC-biedingen beheren, onbeperkt optimaliseren
  • Gebruik van de  tool heeft positieve óf neutrale invloed op aantal conversies
  • De tool is beschikbaar voor Google Search, het zoeknetwerk en het inhoudsnetwerk
  • Enhanced CPC maakt gebruik van historische gegevens en gebruikersdata die niet allemaal voor de adverteerder beschikbaar zijn

 

Video over Google Adwords Enhanced CPC

Bron: adwords.blogspot.com

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Adwords: Enhanced CPC voor hogere ROI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/