Google Adwords lanceert sitegericht adverteren

Geschatte leestijd: 2 minuten
Google heeft vandaag de introductie van de functie voor sitegericht adverteren aangekondigd. De functie sitegericht adverteren komt voort uit het voortdurende streven van Google Adwords om relevante en zinvolle advertenties te vertonen aan de gebruikers.

Sitegericht adverteren stelt de online adverteerders in staat advertenties te richten op een selecte groep websites uit het Google Netwerk. Op deze manier kunnen adverteerders juist die mensen bereiken die hun advertenties als relevant en nuttig ervaren. Bij sitegericht adverteren wordt gebruikgemaakt van het CPM-model (Cost Per Mille, kosten per duizend vertoningen). Nieuwe feature is bovendien dat men kan kiezen voor zowel geanimeerde als statische banners en de bekende tekstadvertenties.

Enkele belangrijke aspecten van sitegericht adverteren via Google Adwords
Adverteerders kunnen nu aangeven op welke websites in het Google Netwerk ze hun advertenties willen vertonen. Adverteerders kunnen hun advertenties richten op specifieke sites en ze hebben hierbij de keuze uit duizenden partners. Door adverteerders in staat te stellen hun advertenties op specifieke sites te richten, biedt Google hen een extra mogelijkheid (in aanvulling op zoekwoordgericht adverteren) om in contact te komen met gebruikers die zeer waarschijnlijk geï ® ´eresseerd zijn in de aangeboden producten of diensten.

Met sitegerichte advertenties kunnen adverteerders een maximum CPM instellen. Dit is het maximale bedrag dat men bereid is te betalen per duizend advertentievertoningen op een bepaalde site. Deze advertenties concurreren vervolgens in de Google-veiling met andere CPM- en CPC-advertenties om een plaats op een site. De aanpak van Google verschilt van andere CPM-modellen, waarbij adverteerders een vast bedrag betalen. Met sitegerichte advertenties betalen gebruikers niet meer dan nodig is voor een advertentie op de site.

Momenteel is er alleen een bé ´ ¡functie beschikbaar voor sitegericht adverteren. Zoals bij alle bé ´ ¡functies, wordt de functie sitegericht adverteren nog uitvoerig getest. Uw feedback ter verbetering van deze functie is bij Google dan ook van harte welkom.

Meer informatie over deze functies vindt u op http://www.google.nl/adwords/sitetargeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.