Google Adwords lanceert sitegericht adverteren

Google heeft vandaag de introductie van de functie voor sitegericht adverteren aangekondigd. De functie sitegericht adverteren komt voort uit het voortdurende streven van Google Adwords om relevante en zinvolle advertenties te vertonen aan de gebruikers.

Sitegericht adverteren stelt de online adverteerders in staat advertenties te richten op een selecte groep websites uit het Google Netwerk. Op deze manier kunnen adverteerders juist die mensen bereiken die hun advertenties als relevant en nuttig ervaren. Bij sitegericht adverteren wordt gebruikgemaakt van het CPM-model (Cost Per Mille, kosten per duizend vertoningen). Nieuwe feature is bovendien dat men kan kiezen voor zowel geanimeerde als statische banners en de bekende tekstadvertenties.

Enkele belangrijke aspecten van sitegericht adverteren via Google Adwords
Adverteerders kunnen nu aangeven op welke websites in het Google Netwerk ze hun advertenties willen vertonen. Adverteerders kunnen hun advertenties richten op specifieke sites en ze hebben hierbij de keuze uit duizenden partners. Door adverteerders in staat te stellen hun advertenties op specifieke sites te richten, biedt Google hen een extra mogelijkheid (in aanvulling op zoekwoordgericht adverteren) om in contact te komen met gebruikers die zeer waarschijnlijk geï ® ´eresseerd zijn in de aangeboden producten of diensten.

Met sitegerichte advertenties kunnen adverteerders een maximum CPM instellen. Dit is het maximale bedrag dat men bereid is te betalen per duizend advertentievertoningen op een bepaalde site. Deze advertenties concurreren vervolgens in de Google-veiling met andere CPM- en CPC-advertenties om een plaats op een site. De aanpak van Google verschilt van andere CPM-modellen, waarbij adverteerders een vast bedrag betalen. Met sitegerichte advertenties betalen gebruikers niet meer dan nodig is voor een advertentie op de site.

Momenteel is er alleen een bé ´ ¡functie beschikbaar voor sitegericht adverteren. Zoals bij alle bé ´ ¡functies, wordt de functie sitegericht adverteren nog uitvoerig getest. Uw feedback ter verbetering van deze functie is bij Google dan ook van harte welkom.

Meer informatie over deze functies vindt u op http://www.google.nl/adwords/sitetargeting.