Google Adwords phishing berichten in omloop: Adwords-gebruikers opgepast!

Het Google Adwords phishing bericht is een oude bekende die veel problemen kan opleveren bij de persoon die de mail opvolgt. Nietsvermoedende slachtoffers krijgen een mail die afkomstig lijkt van Google Adwords, maar in werkelijkheid van een malafide organisatie komt. Ook klanten van Traffic Builders hebben al vreemde berichten in hun e-mail ontvangen. Gelukkig is de oplichterij te herkennen en hoef je niet slachtoffer te worden van het Google Adwords Phishing bericht.

Herkennen van het Google Adwords phishing bericht
Het Google Adwords phishing bericht is een e-mail waarin iets ogenschijnlijk normaals gevraagd wordt aan de gebruiker van Adwords. Dit Google Adwords phishing bericht wordt steeds moeilijker om te herkennen, doordat de website waarnaar gelinkt wordt steeds meer het uiterlijk vertoont van de vertrouwde Adwords-omgeving. Ook het e-mailadres van de verzender van het Google Adwords phishing bericht lijkt vertrouwd (adwords@google.com of iets dergelijks).

Het Google Adwords phishing bericht vraagt om betalingsgegevens
Sommige Google Adwords phishing berichten stellen dat Google het gebruikersbestand van Adwords aan het opschonen is, andere Google Adwords phishing berichten spreken van een betalingsachterstand. Ze vragen echter allemaal hetzelfde: of de ontvanger een link wil volgen en alle (betalings)gegevens wil invoeren.

Het Google Adwords phishing bericht bevat een link
In het Google Adwords phishing bericht zit altijd een link. Het uiteindelijke internetadres waarnaar gelinkt wordt, is geen officiële Google Adwords-pagina. Zo wordt er bijvoorbeeld gelinkt naar “http://adwords.google.com.session-76167124299483333039.01403565653194253214.sys82.ru/” of “http://adwords.google-secutiyserv.com/select/Login/”. Aangezien ook de links en de pagina’s waarnaar ze linken steeds meer beginnen te lijken op die van Google Adwords, is het begrijpelijk dat er veel verwarring ontstaat door het Google Adwords phishing bericht.

Wat te doen met het Google Adwords phishing bericht?
Het Google Adwords phishing bericht moet dezelfde behandeling krijgen als elk ander onbetrouwbaar bericht: direct verwijzen naar de prullenbak. Als er ook maar enige onzekerheid is over de herkomst of betrouwbaarheid van een bericht van Google Adwords, neem dan contact op met onze SEM consultants. Vul nooit je betalingsgegevens zomaar in! Zelfs al lijkt het bericht nog zo betrouwbaar, betalingsgegevens moet je altijd alleen invullen als je 100 procent zeker bent dat het bericht van een veilige partij afkomstig is.