Google Adwords phishing berichten in omloop: Adwords-gebruikers opgepast!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Het Google Adwords phishing bericht is een oude bekende die veel problemen kan opleveren bij de persoon die de mail opvolgt. Nietsvermoedende slachtoffers krijgen een mail die afkomstig lijkt van Google Adwords, maar in werkelijkheid van een malafide organisatie komt. Ook klanten van Traffic Builders hebben al vreemde berichten in hun e-mail ontvangen. Gelukkig is de oplichterij te herkennen en hoef je niet slachtoffer te worden van het Google Adwords Phishing bericht.

Herkennen van het Google Adwords phishing bericht
Het Google Adwords phishing bericht is een e-mail waarin iets ogenschijnlijk normaals gevraagd wordt aan de gebruiker van Adwords. Dit Google Adwords phishing bericht wordt steeds moeilijker om te herkennen, doordat de website waarnaar gelinkt wordt steeds meer het uiterlijk vertoont van de vertrouwde Adwords-omgeving. Ook het e-mailadres van de verzender van het Google Adwords phishing bericht lijkt vertrouwd (adwords@google.com of iets dergelijks).

Het Google Adwords phishing bericht vraagt om betalingsgegevens
Sommige Google Adwords phishing berichten stellen dat Google het gebruikersbestand van Adwords aan het opschonen is, andere Google Adwords phishing berichten spreken van een betalingsachterstand. Ze vragen echter allemaal hetzelfde: of de ontvanger een link wil volgen en alle (betalings)gegevens wil invoeren.

Het Google Adwords phishing bericht bevat een link
In het Google Adwords phishing bericht zit altijd een link. Het uiteindelijke internetadres waarnaar gelinkt wordt, is geen officiële Google Adwords-pagina. Zo wordt er bijvoorbeeld gelinkt naar “http://adwords.google.com.session-76167124299483333039.01403565653194253214.sys82.ru/” of “http://adwords.google-secutiyserv.com/select/Login/”. Aangezien ook de links en de pagina’s waarnaar ze linken steeds meer beginnen te lijken op die van Google Adwords, is het begrijpelijk dat er veel verwarring ontstaat door het Google Adwords phishing bericht.

Wat te doen met het Google Adwords phishing bericht?
Het Google Adwords phishing bericht moet dezelfde behandeling krijgen als elk ander onbetrouwbaar bericht: direct verwijzen naar de prullenbak. Als er ook maar enige onzekerheid is over de herkomst of betrouwbaarheid van een bericht van Google Adwords, neem dan contact op met onze SEM consultants. Vul nooit je betalingsgegevens zomaar in! Zelfs al lijkt het bericht nog zo betrouwbaar, betalingsgegevens moet je altijd alleen invullen als je 100 procent zeker bent dat het bericht van een veilige partij afkomstig is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.