Google Adwords site targeting verbeterd

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Google Adwords biedt al enkele maanden de mogelijkheid om via het Google Adwords systeem het zogenaamde "site targeting" toe te passen. De adverteerder selecteert binnen een site targetting campagne de websites waar de advertenties bestaande uit text ads of diverse banner formaten in GIF en Flash, getoond dienen te worden.

Sinds kort heeft Google Adwords site targeting uitgebreid met een mogelijkheid om binnen de geselecteerde sites sections uit te kiezen. Dit is met name interessant omdat het kostenmodel voor site targeting CPM gebaseerd is, hetgeen betekent dat men ook betaald voor impressies op een website waarvan slechts een deel van de content relevant is voor de advertentie die getoond wordt. Door secties te selecteren is dit probleem nu verholpen en worden de vertoningen meer gericht aangeboden, hetgeen zich vertaald in een kwalitatief beter bereik en een hogere CTR ratio.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.