Google Adwords site targeting verbeterd

Geschatte leestijd: 1 minuten
Google Adwords biedt al enkele maanden de mogelijkheid om via het Google Adwords systeem het zogenaamde "site targeting" toe te passen. De adverteerder selecteert binnen een site targetting campagne de websites waar de advertenties bestaande uit text ads of diverse banner formaten in GIF en Flash, getoond dienen te worden.

Sinds kort heeft Google Adwords site targeting uitgebreid met een mogelijkheid om binnen de geselecteerde sites sections uit te kiezen. Dit is met name interessant omdat het kostenmodel voor site targeting CPM gebaseerd is, hetgeen betekent dat men ook betaald voor impressies op een website waarvan slechts een deel van de content relevant is voor de advertentie die getoond wordt. Door secties te selecteren is dit probleem nu verholpen en worden de vertoningen meer gericht aangeboden, hetgeen zich vertaald in een kwalitatief beter bereik en een hogere CTR ratio.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.