Google Adwords stopt bétatest met Pay per Action (PPA) campagnes

De bètaversie van betalen per actie (PPA, Pay Per Action) wordt in de laatste week van augustus dit jaar stopgezet in Google Adwords. In de laatste week van oktober worden ook alle PPA-campagnes en alle bijbehorende gegevens uit alle Adwords-accounts verwijderd.

Reden voor het stoppen met de PPA-campagnes is de recente aankoop van DoubleClick door Google. Door deze aankoop kan Google nu de diensten van Performics aanbieden.

Vanaf de laatste week van augustus zullen de PPA-campagnes in Adwords niet langer actief zijn. Het aanmaken of bewerken van PPA-campagnes is vanaf dan niet meer mogelijk. Conversies die plaatsvinden tot 30 dagen na een klik op een PPA-advertentie zullen nog wel in rekening worden gebracht.

Vanaf de laatste week van oktober worden alle PPA-campagnes en de bijbehorende gegevens uit Google Adwords verwijderd. Hierbij horen ook de PPA-rapporten in het Rapportcentrum. Klanten hebben vanaf eind oktober geen toegang meer tot hun PPA-campagnegegevens. Het is wel mogelijk om een permanent overzicht te behouden van de PPA-campagnegegevens door ze te exporteren vanuit het Rapportcentrum.

Google biedt nog wel andere CPA-aanbiedingen waar klanten eventueel voor in aanmerking kunnen komen, zoals de Conversion Optimizer en het eerder genoemde Performics.