Google Adwords stopt bétatest met Pay per Action (PPA) campagnes

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De bètaversie van betalen per actie (PPA, Pay Per Action) wordt in de laatste week van augustus dit jaar stopgezet in Google Adwords. In de laatste week van oktober worden ook alle PPA-campagnes en alle bijbehorende gegevens uit alle Adwords-accounts verwijderd.

Reden voor het stoppen met de PPA-campagnes is de recente aankoop van DoubleClick door Google. Door deze aankoop kan Google nu de diensten van Performics aanbieden.

Vanaf de laatste week van augustus zullen de PPA-campagnes in Adwords niet langer actief zijn. Het aanmaken of bewerken van PPA-campagnes is vanaf dan niet meer mogelijk. Conversies die plaatsvinden tot 30 dagen na een klik op een PPA-advertentie zullen nog wel in rekening worden gebracht.

Vanaf de laatste week van oktober worden alle PPA-campagnes en de bijbehorende gegevens uit Google Adwords verwijderd. Hierbij horen ook de PPA-rapporten in het Rapportcentrum. Klanten hebben vanaf eind oktober geen toegang meer tot hun PPA-campagnegegevens. Het is wel mogelijk om een permanent overzicht te behouden van de PPA-campagnegegevens door ze te exporteren vanuit het Rapportcentrum.

Google biedt nog wel andere CPA-aanbiedingen waar klanten eventueel voor in aanmerking kunnen komen, zoals de Conversion Optimizer en het eerder genoemde Performics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.