Google Adwords test demographic site selection

Geschatte leestijd: 1 minuten
Google test in de Verenigde Staten een tool die Adwords-adverteerders in staat stelt advertentievertoningen afhankelijk te maken van de demografische kenmerken van de beoogde doelgroep. Zo kan een adverteerder besluiten advertenties alleen te tonen aan mensen van een bepaald geslacht of uit een specifieke leeftijdsgroep of inkomensklasse. De nieuwe feature binnen Google Adwords is alleen beschikbaar voor site targetting campagnes in de Verenigde Staten.

De bron van de demografische data die ten grondlag ligt aan de nieuwe Adwords tool is afkomstig van comScore Media Metrix, een van ´s werelds meest toonaangevende spelers op het gebied van maretinginformatie. De lancering van Google’s nieuwe tool werd al enkele maanden verwacht sinds de aankondiging van aartsrivaal Microsoft dat MSN adCenter demografische targetting van campagnes mogelijk zou maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement