Google Adwords test demographic site selection

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Google test in de Verenigde Staten een tool die Adwords-adverteerders in staat stelt advertentievertoningen afhankelijk te maken van de demografische kenmerken van de beoogde doelgroep. Zo kan een adverteerder besluiten advertenties alleen te tonen aan mensen van een bepaald geslacht of uit een specifieke leeftijdsgroep of inkomensklasse. De nieuwe feature binnen Google Adwords is alleen beschikbaar voor site targetting campagnes in de Verenigde Staten.

De bron van de demografische data die ten grondlag ligt aan de nieuwe Adwords tool is afkomstig van comScore Media Metrix, een van ´s werelds meest toonaangevende spelers op het gebied van maretinginformatie. De lancering van Google’s nieuwe tool werd al enkele maanden verwacht sinds de aankondiging van aartsrivaal Microsoft dat MSN adCenter demografische targetting van campagnes mogelijk zou maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.