Google Analytics API: overal webanalytics binnen handbereik

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google heeft recentelijk haar webstatistiekenprogramma Google Analytics uitgebreid met een API (Application Programming Interface). Simpel gezegd is een API een “tolk” die het mogelijk maakt om 2 verschillende programma’s met elkaar te laten praten. In het geval van Google Analytics betekent dit dat je informatie over je eigen webstatistieken kunt bekijken via een ander programma. Maar wat kunnen we met de Google Analytics API?


Door het beschikbaar stellen van statistische gegevens uit Google Analytics via een API kunnen programmeurs nu hun eigen applicatie bouwen en hierin de statistische gegevens uit Google Anlaytics tonen. Je zou de API kunnen zien als een “feed” die de data uit Google Analytics beschikbaar stelt. Hiermee kun in je eigen omgeving Google Analytics data bekijken.

Voorbeeld gebruik van Google Analytics API: Polaris
Polaris heeft recentelijk een gratis desktop widget uitgebracht waarin een aantal basiselementen uit Google analytics getoond wordt (zie onderstaande screenshots).


Google Analytics op je mobiel
Mobile GA for Android is ook een voorbeeld van een applicatie die gebruikmaakt van de nieuwe Google Analytics API. Onderstaande screenshots tonen hoe je met Mobile GA for Android statistieken uit Google Analytics op je mobiel kunt bekijken.


Google Analytics API: voor tech freaks en gebruikers
De Google Analytics API is een erg leuke ontwikkeling voor de tech freaks onder ons. Ik verwacht binnen enkele weken al een wildgroei aan gadgets, add-ons en plugins voor Windows, Firefox en WordPress die de statistieken kunnen laten zien. Hoewel de door Google aangeboden data nog erg summier is, verwacht ik in de toekomst een veel groter aanbod van statistische data door Google Analytics die door gebruiksvriendelijke applicaties gemakkelijk toegankelijk wordt gemaakt voor gebruikers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Frans van Dolderen
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Frans van Dolderen

Neem contact op met Frans van Dolderen
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.