Google Analytics Status Dashboard: zekerheid over data

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google vindt de betrouwbaarheid van data belangrijk. Niet op de laatste plaats de data die verzameld wordt via Google Analytics. Logisch natuurlijk. Om de betrouwbaarheid van de data in Google Analytics nog maar eens extra te benadrukken, is er een speciaal  ‘status dashboard‘ in het leven geroepen.

Google Analytics Status Dashboard

Op dit dashboard kun je zien of de data van Google Analytics goed verzameld wordt, of dat er problemen of beperkingen zijn geweest tijdens de dataverzameling. Dit wordt niet alleen weergeven voor de uptime van metingen met Google Analytics-scripts, maar ook voor de Google Analytics-data en de toegankelijkheid van de rapportages in het dashboard.

Direct op hoogte van probleem

Wanneer je de rapportages en het dashboard dus niet kan bereiken, kun je op het status dashboard bekijken of Google dit probleem heeft gehad, of dat het aan jouw computer ligt. Het status dashboard is beschikbaar op een aparte pagina, maar je kunt je ook voor de RSS inschrijven, zodat bij calamiteiten de melding direct bij je binnenkomt.

Afbeelding: weergave Google Analytics Status Dashboard
google analytics status dashboard.png


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.