Google Analytics Status Dashboard: zekerheid over data

Google vindt de betrouwbaarheid van data belangrijk. Niet op de laatste plaats de data die verzameld wordt via Google Analytics. Logisch natuurlijk. Om de betrouwbaarheid van de data in Google Analytics nog maar eens extra te benadrukken, is er een speciaal  ‘status dashboard‘ in het leven geroepen.

Google Analytics Status Dashboard

Op dit dashboard kun je zien of de data van Google Analytics goed verzameld wordt, of dat er problemen of beperkingen zijn geweest tijdens de dataverzameling. Dit wordt niet alleen weergeven voor de uptime van metingen met Google Analytics-scripts, maar ook voor de Google Analytics-data en de toegankelijkheid van de rapportages in het dashboard.

Direct op hoogte van probleem

Wanneer je de rapportages en het dashboard dus niet kan bereiken, kun je op het status dashboard bekijken of Google dit probleem heeft gehad, of dat het aan jouw computer ligt. Het status dashboard is beschikbaar op een aparte pagina, maar je kunt je ook voor de RSS inschrijven, zodat bij calamiteiten de melding direct bij je binnenkomt.

Afbeelding: weergave Google Analytics Status Dashboard
google analytics status dashboard.png


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail