Google Analytics Summit: laatste update dag #1

De eerste aankondiging van de dag was ook direct de grootste. Universal Analytics is een gigantische aanpassing, en wij webanalisten zijn hier nog steeds met stomheid geslagen. Maar dat betekent niet dat Google de rest van de dag niets meer te vertellen heeft gehad. In tegendeel zelfs. Er komen nog een hoop andere aanpassingen en nieuwe features aan. Hieronder een overzicht van de belangrijkste.

Attribution Modeling

Deze feature was al een hele tijd beschikbaar voor Google Premium gebruikers, maar wordt nu uitgerold voor alle Google Analytics gebruikers. Nu kan iedereen zijn eigen attributiemodel bouwen en deze gebruiken om conversies op de juiste manier toe te wijzen.

Kostengegevens in Multi-channel rapportages

Een veelgehoorde klacht was het feit dat er geen mogelijkheid bestond om de kosten van betaalde kanalen te linken aan de multi-channel rapportage. Hierdoor was het lastig om de daadwerkelijke waarde van het kanaal te bepalen. Daar komt nu verandering in, doordat Google alle kostengegevens beschikbaar gaat stellen voor deze rapportages.

Kostengegevens importeren

Voortbordurend op het bovenstaande wordt het binnenkort ook mogelijk om kostengegevens te importeren in Google Analytics. Nu zijn de kostengegevens enkel voor AdWords beschikbaar. Binnenkort kun je dus ook de kosten van affiliates, emails, social en organisch verkeer (SEO) in Google Analytics terugvinden en gebruiken voor je analyse.

Google Analytics Premium ook in Nederland

Ruim een jaar na de lancering van Premium wordt deze versie nu ook eindelijk hier beschikbaar. Dit betekent dat iedereen in Nederland vanaf 2013 gebruik kan maken van deze betaalde versie.