Google Analytics Summit: laatste update dag #1

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De eerste aankondiging van de dag was ook direct de grootste. Universal Analytics is een gigantische aanpassing, en wij webanalisten zijn hier nog steeds met stomheid geslagen. Maar dat betekent niet dat Google de rest van de dag niets meer te vertellen heeft gehad. In tegendeel zelfs. Er komen nog een hoop andere aanpassingen en nieuwe features aan. Hieronder een overzicht van de belangrijkste.

Attribution Modeling

Deze feature was al een hele tijd beschikbaar voor Google Premium gebruikers, maar wordt nu uitgerold voor alle Google Analytics gebruikers. Nu kan iedereen zijn eigen attributiemodel bouwen en deze gebruiken om conversies op de juiste manier toe te wijzen.

Kostengegevens in Multi-channel rapportages

Een veelgehoorde klacht was het feit dat er geen mogelijkheid bestond om de kosten van betaalde kanalen te linken aan de multi-channel rapportage. Hierdoor was het lastig om de daadwerkelijke waarde van het kanaal te bepalen. Daar komt nu verandering in, doordat Google alle kostengegevens beschikbaar gaat stellen voor deze rapportages.

Kostengegevens importeren

Voortbordurend op het bovenstaande wordt het binnenkort ook mogelijk om kostengegevens te importeren in Google Analytics. Nu zijn de kostengegevens enkel voor AdWords beschikbaar. Binnenkort kun je dus ook de kosten van affiliates, emails, social en organisch verkeer (SEO) in Google Analytics terugvinden en gebruiken voor je analyse.

Google Analytics Premium ook in Nederland

Ruim een jaar na de lancering van Premium wordt deze versie nu ook eindelijk hier beschikbaar. Dit betekent dat iedereen in Nederland vanaf 2013 gebruik kan maken van deze betaalde versie.


3 reacties op “Google Analytics Summit: laatste update dag #1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Eva Louwen
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Eva

Overdag is Eva Senior Conversie-optimalisatie Consultant en draagt zij de zorg voor hogere conversiepercentages bij haar klanten en coaching van haar teamgenoten. In de avond transformeert zij naar Tweelingmama Extraordinair en draagt zij de zorg voor voldoende knuffels, kusjes en schone luiers.

Neem contact op met Eva
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.