Eva Louwen 30 oktober 2012 / Digital Analytics
Leestijd: < 1 minuten

De eerste aankondiging van de dag was ook direct de grootste. Universal Analytics is een gigantische aanpassing, en wij webanalisten zijn hier nog steeds met stomheid geslagen. Maar dat betekent niet dat Google de rest van de dag niets meer te vertellen heeft gehad. In tegendeel zelfs. Er komen nog een hoop andere aanpassingen en nieuwe features aan. Hieronder een overzicht van de belangrijkste.

Attribution Modeling

Deze feature was al een hele tijd beschikbaar voor Google Premium gebruikers, maar wordt nu uitgerold voor alle Google Analytics gebruikers. Nu kan iedereen zijn eigen attributiemodel bouwen en deze gebruiken om conversies op de juiste manier toe te wijzen.

Kostengegevens in Multi-channel rapportages

Een veelgehoorde klacht was het feit dat er geen mogelijkheid bestond om de kosten van betaalde kanalen te linken aan de multi-channel rapportage. Hierdoor was het lastig om de daadwerkelijke waarde van het kanaal te bepalen. Daar komt nu verandering in, doordat Google alle kostengegevens beschikbaar gaat stellen voor deze rapportages.

Kostengegevens importeren

Voortbordurend op het bovenstaande wordt het binnenkort ook mogelijk om kostengegevens te importeren in Google Analytics. Nu zijn de kostengegevens enkel voor AdWords beschikbaar. Binnenkort kun je dus ook de kosten van affiliates, emails, social en organisch verkeer (SEO) in Google Analytics terugvinden en gebruiken voor je analyse.

Google Analytics Premium ook in Nederland

Ruim een jaar na de lancering van Premium wordt deze versie nu ook eindelijk hier beschikbaar. Dit betekent dat iedereen in Nederland vanaf 2013 gebruik kan maken van deze betaalde versie.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
3 Thoughts on Google Analytics Summit: laatste update dag #1
  trafficbuilders
  30 Oct 2012
  10:27pm

  Google Analytics Summit: laatste update dag #1 http://t.co/QUeBQwS4 via @Traffic Builders

  royishak
  30 Oct 2012
  10:20pm

  Google Analytics Summit 2012: Update dag 1 van @EvaLouwen vanuit Mountain View (Google HQ): http://t.co/B6nc9Ds6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/