Google Analytics User Conference (GAUC) 2011 – Traffic Builders gastspreker

Voor het tweede jaar op rij verzorgt Traffic Builders – temidden van internationale en nationale experts – twee presentaties op de Google Analytics User Conference (GAUC) 2011. Op 19 mei geven we in De Meervaart (Amsterdam) twee ‘break out sessies’: eerst over Conversie-Attributie, daarna over het maximaliseren van je rendement uit online marketing met Google Analytics. De Google Analytics User Conference is hét congres voor professionals die werken met Google Analytics.

Experts praten je volledig bij

Op de tweede Nederlandse Google Analytics User Conference brengen diverse nationale en internationale deskundigen je in eén dag op de hoogte van alle facetten die Google Analytics te bieden heeft. Je kunt je hier registreren.

Webanalytics optimaal benutten

Van de basis tips & trucs, de meest geavanceerde mogelijkheden binnen het systeem die je kunt benutten tot een kijkje in de nabije toekomst en mogelijkheden: dit mag je als marketeer, business analyst of webanalytics professional niet missen!

google analytics user conference 2011 - traffic builders 2x gastspreker.jpg

Het GAUC congres is – net als vorig jaar – het resultaat van een samenwerking tussen Google Nederland en Google Analytics Certified Partners (GACP’s), waaronder dus Traffic Builders.

 

18 presentaties, 3 keynote speakers

De diverse GAUC-partners verzorgen deze inspirerende dag samen zo’n 18 presentaties, zogenaamde ‘break out sessies’. Daarnaast zijn er drie keynote speakers aangetrokken: Nick Mihailovski (Developer / Engineer Google Analytics bij Google) en twee sprekers die snel op de site bekend gemaakt worden.

De diverse presentaties vinden plaats tussen 09:30-16:30 uur, in verschillende zalen en rondes. Houd de GAUC-site in de gaten voor updates m.b.t. de inhoud van de sessies.

 

Sessies Traffic Builders op GAUC 2011

Conversie-Attributie: bijdrage van online marketingkanalen

Namens Traffic Builders houdt allereerst Wolter Tjeenk Willink tussen 11:45-12:35 in Zaal 1 een presentatie met als thema ‘Conversie-attributie in de praktijk: wat is nu werkelijk de conversiebijdrage van uw online marketingkanalen?’

Samenvatting:

Steeds meer adverteerders zijn zich bewust van het belang van een holistische aanpak van online marketing. Voor veel producten en diensten geldt immers dat de bezoeker via meerdere kanalen de website bezoekt, voordat de conversie naar aankoop of lead plaatsvindt. Maar is je webanalyse hier wel optimaal op afgestemd? Hoe realistisch is het nog om uitsluitend te kijken naar de laatste bron van binnenkomst van een bezoeker waar de conversie aan wordt toegeschreven?

In deze sessie krijg je aan de hand van praktijkvoorbeelden inzage in de werkelijke bijdrage van online marketingkanalen als Search, Display advertising en Affiliate marketing aan je ROI. Tenslotte vertelt Wolter Tjeenk Willink, directeur en oprichter van Traffic Builders, hoe je conversie-attributie kunt gebruiken om de KPIs van elk online marketingkanaal af te stemmen op de rol van het desbetreffende kanaal in het koopproces van je doelgroep.

 

Add-ons Google Analytics vs. maximaal rendement

De tweede sessie die Traffic Builders verzorgt op GAUC 2011, is in handen van Felipe Wesbonk. Het thema: ‘Haal maximaal rendement uit online marketing met addons voor Google Analytics’. Felipe spreekt tussen 14:30-15:15 in zaal 1.

Samenvatting:

Google Analytics biedt veel meer inzicht in de performance van je website en online marketing campagnes wanneer gebruik wordt gemaakt van addons en plugins. Haal maximaal resultaat uit remarketing met geavanceerde doelgroepsegmentatie via BTBuckets. Verbeter de conversie van je landingspaginas met A/B en multivariate tests via Visual Website Optimizer en leer hoe je deze geavanceerde tool optimaal integreert met Google Analytics en de E-commerce module.

Tenslotte presenteert Felipe Wesbonk, Webanalytics & Conversie-Optimalisatie Consultant bij Traffic Builders, hoe je in MsExcel heldere, actiegerichte marketing dashboards samenstelt met behulp van de Google Analytics API.

 

Bekijk het volledige programma van de Google Analytics User Conference 2011