Google behoort tot de top, Microsoft niet meer

Google, de populairste zoekmachine, mag zich tot de top-3 van grootste spamproviders rekenen. Microsoft had voorheen de dubieuze eer om in dit rijtje voor te komen, maar is er niet meer in te vinden. Daarnaast mag er weer een juridisch conflict aan de lange lijst van gerechtelijke problemen worden toegevoegd in de geschiedenisboeken van Google.

Google doet weinig aan misbruik
Google neemt de rol over van Microsoft, dat sinds het einde van november zijn taak serieus heeft genomen en misbruik door spammers is tegengegaan. Google ziet nog weinig noodzaak om hiermee aan de gang te gaan. Volgens de CIO van Spamhaus, de organisatie die het laatste overzicht van spamproviders heeft gepubliceerd, zijn alle probleemgevallen verhuisd van Microsoft naar Google.

Google wederom aangeklaagd
Google is door supermodel Liskula Cohen aangeklaagd. Na Privacy International, China, BennyBaby, India, de ANA, Copiepresse en vele anderen heeft ook zij een reden gevonden om Google voor de rechter te slepen. Of de zaak van Cohen net zo sterk is als van sommige anderen in dit rijtje, valt te betwijfelen. Het gaat om Blogger.com, een weblog dat wordt gehost door Google.

Google moet van Liskula Cohen de identiteit bekendmaken van een persoon die een kwetsende reactie had geschreven op Blogger.com. Niet alleen werd ze daarin beledigd, er werden ook nog foto’s bijgezet waarop het supermodel er “niet mooi” uitziet. Er is dus weinig (reden tot) paniek bij Google.