Google betaalt niet langer voor toegang Twitter-feed

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google heeft – bewust – geen directe toegang meer tot de datastroom van het microbloggingnetwerk Twitter. De samenwerking liep op 2 juli jl. af, en Google heeft besloten hier niet opnieuw van gebruik te maken. Dit meldt het weblog Search Engine Land.

Geen Twitter-feed, wel indexatie

Eerder las je hier op TBlog al over het verdwijnen van Real Time Search, waarmee je realtime Twitter-data kon scannen. Ondanks dat Google nu niet meer beschikt over deze feed-data, zullen openbare Twitter-resultaten nog steeds doorzocht en geïndexeerd worden door de Google-robot. Zodoende blijven ze ook vindbaar via de zoekmachine van Google.

Google+ -data bij herlancering Real Time Search

Google Real Time Search is nu zonder de Twitter-feed dus tijdelijk uit de lucht. Wanneer deze weer online gaat, zal hier -z o wordt nu aangenomen – informatie uit het deze week groots gelanceerde sociale netwerk Google+ te vinden zijn. Op termijn zal er ook real time data te zien zijn uit nog nader te noemen bronnen. Google Real Time Search toonde eerder ook bijvoorbeeld statusupdates vanuit Facebook, en bijvoorbeeld links vanuit Google Blog Search, Google Nieuws zelfs MySpace. De data vanuit Twitter was overigens dominant in de resultaten van Google Real Time Search.

Bing en Yahoo houden Twitter-feed

De samenwerking tussen Twitter met onder meer Microsoft, Yahoo en andere spelers loopt nog wel gewoon door. Google heeft de samenwerking dus nu opgezegd.

Eind 2009 kreeg Google toegang tot de feed van Twitter. De datastroom van Twitter werd zo geïntegreerd in de zoekresultaten van beide zoekmachines. De datastroom van Twitter, miljarden tweets van miljoenen maandelijkse gebruikers, leverde een berg aan informatie op. Naast losse tweets in de zoekresultaten kon Google ook andere relevante informatie en trends uit de data halen. Het was bijvoorbeeld mogelijk informatie te filteren uit de tweets, zoals veel gedeelde links of patronen in veelgebruikte onderwerpen.

Wordt een onderwerp plotseling vaak gebruikt in meerdere tweets, dan kan het een signaal zijn dat een link over het betreffende onderwerp eventueel tijdelijk hoger in de zoekresultaten naar voren moet komen.

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.