Google blaast advertentiedeal met Yahoo! af

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google laat de advertentiedeal met Yahoo! niet doorgaan. Twee dagen geleden bereikte ons nog het nieuws dat een aangepaste advertentiedeal tussen Google en Yahoo! uitkomst zou gaan bieden nadat de oude advertentiedeal teveel commotie veroorzaakte. Ook deze deal lijkt echter niet de weg naar succes te wijzen. Het juridische gebed zonder end en angst voor imagoschade bij waardevolle partners zijn de redenen voor Google om de advertentiedeal met Yahoo! te stoppen.

Yahoo! teleurgesteld in Google's beslissing over advertentiedeal
Google's beslissing over de advertentiedeal werd bij Yahoo! met teleurstelling ontvangen. Niet gek, want de advertentiedeal met Google werd door Yahoo! gezien als één van de grote oplossingen om de financieel spartelende zoekmachine weer vlot te trekken. Yahoo! kan alleen nog maar hopen op een goede samenwerking en eventuele fusie met AOL nu zowel Google als Microsoft geen interesse meer in Yahoo! hebben. Yahoo! liet weten dat het teleurgesteld is in de keuze van Google om de advertentiedeal af te blazen, in plaats van de juridische strijd ervoor aan te gaan.

Google kon door advertentiedeal moeilijkheden krijgen
Google kon echter rekenen op een anti-trust case van het Ministerie van Justitie, een zaak waar Google, zeker nu het met de zoekmachine goed gaat in deze economisch slechte tijden, terecht geen trek in heeft. Het Ministerie van Justitie bleef overtuigd van de aantasting van de marktwerking die zou voortkomen uit de advertentiedeal. Ondanks verwoede pogingen van Google om adverteerders gerust te stellen en andere partijen te overtuigen, bleef de advertentiedeal een zure bijsmaak houden voor justitie.

Potentieel verlies voor Yahoo! groot door mislukte advertentiedeal
Yahoo! loopt door het mislukken van de advertentiedeal honderden miljoenen dollars mis. Het nieuws over de advertentiedeal lijkt tot nu toe de aandelen van Yahoo! niet te beïnvloeden. De waarde is zelfs iets gestegen. De aandelen van Google zijn licht gedaald sinds het nieuws over de advertentiedeal.

Yahoo!-bestuurslid Carl Icahn probeert Yahoo! en Microsoft weer om de tafel te krijgen, in de hoop dat er toch een mogelijkheid tot overname door Microsoft is. Als nu ook AOL Yahoo! zou laten vallen, zou het goed mogelijk zijn dat het bedrijf niet meer herstelt van de klappen die het heeft opgelopen door mislukte overnames en de zojuist afgeketste advertentiedeal met Google.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.