Wolter Tjeenk Willink 06 november 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Google laat de advertentiedeal met Yahoo! niet doorgaan. Twee dagen geleden bereikte ons nog het nieuws dat een aangepaste advertentiedeal tussen Google en Yahoo! uitkomst zou gaan bieden nadat de oude advertentiedeal teveel commotie veroorzaakte. Ook deze deal lijkt echter niet de weg naar succes te wijzen. Het juridische gebed zonder end en angst voor imagoschade bij waardevolle partners zijn de redenen voor Google om de advertentiedeal met Yahoo! te stoppen.

Yahoo! teleurgesteld in Google's beslissing over advertentiedeal
Google's beslissing over de advertentiedeal werd bij Yahoo! met teleurstelling ontvangen. Niet gek, want de advertentiedeal met Google werd door Yahoo! gezien als één van de grote oplossingen om de financieel spartelende zoekmachine weer vlot te trekken. Yahoo! kan alleen nog maar hopen op een goede samenwerking en eventuele fusie met AOL nu zowel Google als Microsoft geen interesse meer in Yahoo! hebben. Yahoo! liet weten dat het teleurgesteld is in de keuze van Google om de advertentiedeal af te blazen, in plaats van de juridische strijd ervoor aan te gaan.

Google kon door advertentiedeal moeilijkheden krijgen
Google kon echter rekenen op een anti-trust case van het Ministerie van Justitie, een zaak waar Google, zeker nu het met de zoekmachine goed gaat in deze economisch slechte tijden, terecht geen trek in heeft. Het Ministerie van Justitie bleef overtuigd van de aantasting van de marktwerking die zou voortkomen uit de advertentiedeal. Ondanks verwoede pogingen van Google om adverteerders gerust te stellen en andere partijen te overtuigen, bleef de advertentiedeal een zure bijsmaak houden voor justitie.

Potentieel verlies voor Yahoo! groot door mislukte advertentiedeal
Yahoo! loopt door het mislukken van de advertentiedeal honderden miljoenen dollars mis. Het nieuws over de advertentiedeal lijkt tot nu toe de aandelen van Yahoo! niet te beïnvloeden. De waarde is zelfs iets gestegen. De aandelen van Google zijn licht gedaald sinds het nieuws over de advertentiedeal.

Yahoo!-bestuurslid Carl Icahn probeert Yahoo! en Microsoft weer om de tafel te krijgen, in de hoop dat er toch een mogelijkheid tot overname door Microsoft is. Als nu ook AOL Yahoo! zou laten vallen, zou het goed mogelijk zijn dat het bedrijf niet meer herstelt van de klappen die het heeft opgelopen door mislukte overnames en de zojuist afgeketste advertentiedeal met Google.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google blaast advertentiedeal met Yahoo! af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/