Wolter Tjeenk Willink 17 oktober 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google heeft, ondanks het tumult in de economie en veel problemen op de beurs, een nette winst geboekt in het derde kwartaal van dit jaar. Yahoo! doet het helaas minder goed en is daarom momenteel een grote beurstip.

Google
Google heeft 31 procent meer winst gemaakt over het derde kwartaal 2008 dan over dezelfde periode vorig jaar. In totaal bedroeg de winst van Google 5,54 miljard dollar. Hiermee bewijst Google weer hoe search het enige stabiele en sterke segment van online advertising is. Deze markt wordt, zeker als de deal met Yahoo! ooit rondkomt, gedomineerd door Google.

Yahoo!
Yahoo! doet het momenteel zo slecht op de beurs, dat analisten verwachten dat een stijging onvermijdelijk is. Ook het vergroten van het belang in Yahoo! door groot aandeelhouder Capital Research is een teken dat een koersstijging in de nabije toekomst kan gaan plaatsvinden. Een aandeel Yahoo! kost momenteel minder dan 12 dollar. Volgens topanalist Henry Blodget zou een aandeel Yahoo! reëel gezien 20 dollar moeten bedragen. Als Microsoft nu met een bod komt van bijvoorbeeld 20 dollar per aandeel, betekent dit een enorme winst voor mensen die nu een aandeel Yahoo! kopen. Ruim een half jaar geleden was Microsoft nog bereid om 31 dollar te betalen voor een aandeel Yahoo!

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google boekt winst boven verwachting, Yahoo! grote beurstip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.