Google boekt winst boven verwachting, Yahoo! grote beurstip

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google heeft, ondanks het tumult in de economie en veel problemen op de beurs, een nette winst geboekt in het derde kwartaal van dit jaar. Yahoo! doet het helaas minder goed en is daarom momenteel een grote beurstip.

Google
Google heeft 31 procent meer winst gemaakt over het derde kwartaal 2008 dan over dezelfde periode vorig jaar. In totaal bedroeg de winst van Google 5,54 miljard dollar. Hiermee bewijst Google weer hoe search het enige stabiele en sterke segment van online advertising is. Deze markt wordt, zeker als de deal met Yahoo! ooit rondkomt, gedomineerd door Google.

Yahoo!
Yahoo! doet het momenteel zo slecht op de beurs, dat analisten verwachten dat een stijging onvermijdelijk is. Ook het vergroten van het belang in Yahoo! door groot aandeelhouder Capital Research is een teken dat een koersstijging in de nabije toekomst kan gaan plaatsvinden. Een aandeel Yahoo! kost momenteel minder dan 12 dollar. Volgens topanalist Henry Blodget zou een aandeel Yahoo! reëel gezien 20 dollar moeten bedragen. Als Microsoft nu met een bod komt van bijvoorbeeld 20 dollar per aandeel, betekent dit een enorme winst voor mensen die nu een aandeel Yahoo! kopen. Ruim een half jaar geleden was Microsoft nog bereid om 31 dollar te betalen voor een aandeel Yahoo!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.