Google boekt winst boven verwachting, Yahoo! grote beurstip

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google heeft, ondanks het tumult in de economie en veel problemen op de beurs, een nette winst geboekt in het derde kwartaal van dit jaar. Yahoo! doet het helaas minder goed en is daarom momenteel een grote beurstip.

Google
Google heeft 31 procent meer winst gemaakt over het derde kwartaal 2008 dan over dezelfde periode vorig jaar. In totaal bedroeg de winst van Google 5,54 miljard dollar. Hiermee bewijst Google weer hoe search het enige stabiele en sterke segment van online advertising is. Deze markt wordt, zeker als de deal met Yahoo! ooit rondkomt, gedomineerd door Google.

Yahoo!
Yahoo! doet het momenteel zo slecht op de beurs, dat analisten verwachten dat een stijging onvermijdelijk is. Ook het vergroten van het belang in Yahoo! door groot aandeelhouder Capital Research is een teken dat een koersstijging in de nabije toekomst kan gaan plaatsvinden. Een aandeel Yahoo! kost momenteel minder dan 12 dollar. Volgens topanalist Henry Blodget zou een aandeel Yahoo! reëel gezien 20 dollar moeten bedragen. Als Microsoft nu met een bod komt van bijvoorbeeld 20 dollar per aandeel, betekent dit een enorme winst voor mensen die nu een aandeel Yahoo! kopen. Ruim een half jaar geleden was Microsoft nog bereid om 31 dollar te betalen voor een aandeel Yahoo!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.