Google Bookmarks gelanceerd

Geschatte leestijd: 1 minuten
Google heeft in alle stilte Google Bookmarks gelanceerd, een nieuwe feature waardoor de zoekmachine de zeer populaire (social) bookmarks manager Del.icio.us achterna lijkt te gaan. Via de "Search History" van een Google account kunnen aan gevonden webpagina’s tags en omschrijvingen toegevoegd worden. Google is echter nog niet "social"; de bookmarks van de Google accounts zijn voor anderen niet te zien.

Google Bookmarks is niet via Google Nederland te gebruiken, alleen via google.com. Om een Google Bookmark te maken dient men in te loggen op het Google Account en vervolgens via de zoekmachine de webpagina te bezoeken. Daarna gaat men naar de Search History en klikt men het sterretje aan dat voor de webpagina staat. De webpagina kan nu worden bewerkt door tags aan te maken. De bookmark tags hebben zelfs een autocomplete functie. Nadat er een aantal Google Bookmarks gemaakt zijn ziet de Search History er uit zoals in de afbeelding getoond.

Google Bookmark

Een voordeel van Google Bookmarks is dat tijdens het zoeken gemakkelijk webpagina’s bewaard kunnen worden. Een groot nadeel is echter dat de bookmarks niet openbaar zijn, wat juist de charme is van een social bookmark manager. De kans is echter vrij groot dat Google de door gebruikers aangelegde bookmarks in de toekomst wel openbaar gaat maken voor het social network van een gebruiker. Google Talk bijvoorbeeld zou een uitstekend lanceerplatform zijn in onze optiek.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement