Wolter Tjeenk Willink 08 september 2008 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

In Google Chrome is een lek ontdekt door een Vietnamees beveiligingsbedrijf. Cyberciminelen kunnen via de ‘Save As’-functie de computer van een gebruiker van Google Chrome overnemen.

Hacken via Google Chrome gaat als volgt: internetcriminelen zetten een website op met een specifieke gevaarlijke code. Gebruikers die met Google Chrome de website bezoeken, worden verleid om de pagina met de code op te slaan. Zodra Google Chrome de pagina heeft opgeslagen, ontstaat er een lek door middel van een zogenaamde “critical buffer-overflow”. Op deze manier kan de crimineel toegang krijgen tot de PC van de gebruiker.

Google Chrome bevatte al enige fouten die eerder deze week waren ontdekt. Zo kan de browser niet met een zogenaamde “undefined handler” omgaan en crasht Google Chrome op alle tabbladen wanneer hierop gestuit wordt.

Google Chrome is niet de eerst nieuwe software die fouten bevat. Microsoft heeft hier ook al vaak last van gehad.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Chrome bevat gevaarlijk lek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/