Google Chrome bevat gevaarlijk lek

Geschatte leestijd: 1 minuten

In Google Chrome is een lek ontdekt door een Vietnamees beveiligingsbedrijf. Cyberciminelen kunnen via de ‘Save As’-functie de computer van een gebruiker van Google Chrome overnemen.

Hacken via Google Chrome gaat als volgt: internetcriminelen zetten een website op met een specifieke gevaarlijke code. Gebruikers die met Google Chrome de website bezoeken, worden verleid om de pagina met de code op te slaan. Zodra Google Chrome de pagina heeft opgeslagen, ontstaat er een lek door middel van een zogenaamde “critical buffer-overflow”. Op deze manier kan de crimineel toegang krijgen tot de PC van de gebruiker.

Google Chrome bevatte al enige fouten die eerder deze week waren ontdekt. Zo kan de browser niet met een zogenaamde “undefined handler” omgaan en crasht Google Chrome op alle tabbladen wanneer hierop gestuit wordt.

Google Chrome is niet de eerst nieuwe software die fouten bevat. Microsoft heeft hier ook al vaak last van gehad.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.