Marek 08 juli 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google Chrome OS moet de nieuwe naam worden van Google’s nieuwe operating system. Geruchten dat Google met een operating system zou komen circuleerden al langer, maar zijn nu officieel bevestigd. Wat kunnen we verwachten van Google Chrome OS?


Google Chrome OS, dat zijn naam deelt met de internetbrowser van Google, wordt een open source operating system. Later dit jaar, waarschijnlijk in de herfst, wordt Google Chrome OS in open source beschikbaar. In 2010 volgen de eerste netbooks met het operating system voorgeïnstalleerd.

Google Chrome OS geeft Google weer extra wapens in de concurrentiestrijd tegen Microsoft, dat met Bing nu wereldwijd voet aan de grond begint te krijgen in de search. De makers van Windows 7, dat ook later dit jaar wordt gelanceerd, zullen waarschijnlijk wat aandacht zien verschuiven van hun operating system naar Google Chrome OS.

Ook brengt Google Chrome OS Google in een hevigere concurrentiestrijd met Apple, waar Eric Schmidt, CEO van Google, in het bestuur zit. Een eigenaardige stap gezien het feit dat Google al langere tijd in de gaten wordt gehouden in verband met mogelijke oneerlijke concurrentie. Of Apple en Microsoft echt veel te vrezen hebben, zal blijken in 2010, na het uitrollen van Google Chrome OS.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Chrome OS: Google’s eigen open source operating system

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/