Google Earth en Google Ocean zijn voor velen leuke applicaties om de aardbol eens wat gedetailleerder te bekijken. Google Earth en Google Ocean kunnen echter voor meer gebruikt worden. Zo wordt de wetenschap geholpen en komen mysteries (opnieuw) aan het licht. Wat kunnen we allemaal voor opmerkelijks vinden in Google Earth en Google Ocean?
Google Earth en Google Ocean gaan alweer enige tijd mee. De compilatie van leuke vondsten in de applicaties bestaat dan ook uit nieuwe en oudere berichten.
Google Earth: Romeins dorp
Google Earth helpt archeologen met het doen van nieuwe ontdekkingen. Een archeoloog vond enige tijd terug zelfs een Romeins dorp, zo schreef Konquest Online. Ook met Google Maps zou de eeuwenoude constructie te zien moeten zijn. Wie hem ontdekt op de afbeelding in Google Maps, mag het zeggen…
Google Earth: krater
Een Australische geoloog die Google Earth besloot uit te pluizen, stuitte op een unieke vondst. Volgens COSMOS Magazine ontdekte de geoloog de op 1 na grootste nog behouden ‘rim crater’ (een krater die niet significant is aangetast door erosie) van Australië. De zogenaamde Hickman Crater is nog voor 80 procent intact en is ergens tussen de 10.000 en 100.000 jaar oud. Zie ook hieronder de afbeelding uit Google Earth.
Google Earth: nieuw bos met onontdekte soorten
Google Earth gaat waar de mens niet kan gaan. Dit bleek ook het geval in Mozambique. Wetenschappers hadden een groot deel van het berglandschap niet in kaart gebracht, omdat het gebied onbegaanbaar was. In Google Earth ontdekten zij een stuk groen dat nog niet eerder door wetenschappers onder de loep was genomen. Een Brits team werd naar de plek gestuurd en vond er 7.000 hectaren aan bos met een rijke biodiversiteit. De plek staat nu bekend als Mount Mabu. De vondst in Google Earth en de daarop volgende expeditie leidden tot de ontdekking van nieuwe soorten vlinders, antilopen, apen, spitsmuizen, adders en duizenden tropische planten, zo meldt de Daily Telegraph.
Google Ocean: Atlantis?
In Google Ocean was de vondst zo mogelijk nog opmerkelijker als we een artikel van Search Engine Land mogen geloven. Een luchtvaartingenieur kwam op de zeebodem een ongewoon patroon tegen net buiten de kust van Afrika, bij de Canarische eilanden (zie onderstaande afbeelding). Hebben we hier van doen met het illustere Atlantis? Al snel bleek dat het niet om de verzonken stad ging. Google gaf zelf op het Google Blog een officiële reactie op de steeds heftiger wordende speculaties rondom de vondst in Google Ocean, waaronder ook beweringen zaten dat het hier ging om zeebodem die bewerkt was door buitenaardse wezens.
Google Ocean toont hier niets spectaculairs, al wil Google je doen geloven van wel. Het zijn zogenaamde ship tracks. Het heeft te maken met de manier waarop Google Ocean in kaart wordt gebracht.
Google Earth: het monster van Loch Ness!
De meest recente ontdekking in Google Earth is waarschijnlijk voor de meeste mensen de leukste. The Sun meldt, onder begeleiding van onderstaande afbeelding, dat een zekere Jason Cooke bij het bekijken van de satellietfoto’s van Google Earth het monster van Loch Ness op zijn beeldscherm tegenkwam. Onderzoekers van het Loch Ness Project nemen de opmerkelijke ontdekking zeer serieus en gaan ermee aan de slag. Zelf Nessie bekijken? Voer dan de coördinaten Latitude 57°12’52.13″N, Longitude 4°34’14.16″W in in Google Earth.
Andere eigenaardigheden in Google Earth of Google Ocean?
De lijst met opvallende beelden uit Google Earth en Google Ocean is waarschijnlijk nog vele malen langer dan de bovengenoemde 5. Heeft iemand iets opmerkelijks gezien in Google Earth of Google Ocean? Zet het in de reacties!
Eén reactie op “Google Earth en Google Ocean: 5 bijzondere ontdekkingen”
Geef een reactie Reactie annuleren
Ook voorop blijven lopen?
Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

Blogartikelen
Headless CMS en SEO - houd je koppie erbij
Brent Meulenberg - 7 januari 2021Geschatte leestijd: 3 minuten Een headless CMS. Misschien heb je er wel eens van gehoord, omdat je webbouwer de term wel eens heeft laten vallen. Misschien ben je zelfs al…
Wat is GPT-3? 🤖 Weer Een Stapje Verder in Het Decennium Van De Digitale Assistent
Robbert van Ekris - 17 augustus 2020Geschatte leestijd: 3 minuten Afgelopen jaren gaan veel van mijn blogs over de ontwikkeling van Google in hun transitie van “Mobile First” naar “AI First”. Een belangrijk onderdeel daarvan is…
Geschatte leestijd: 3 minuten Wellicht heb je ervan gehoord: Google Page Experience. Klinkt belangrijk, maar wat is het eigenlijk en wat betekent het voor jou? En moet je nu als…
Geschatte leestijd: 3 minuten Er zijn al vele blogs geschreven over de synergie tussen SEO en SEA. Toch vind ik dat er maar weinig geschreven wordt over de samenwerking tussen…
Hoe gebruik ik Google Jobs voor SEO?
Brent Meulenberg - 5 maart 2020Geschatte leestijd: 3 minuten Begin februari kwamen er berichten omhoog dat Google for Jobs live is in Nederland. In dit stuk lees je meer over wat Google Jobs (of Google…
Dé 4 SEO-trends voor 2020
Sem van der Klauw - 12 december 2019Geschatte leestijd: 3 minuten De SEO-trein rijdt en hij stopt niet voor niemand. Als je op de hoogte wilt zijn en blijven, moet je daar serieus tijd in investeren. Wij…
Google BERT update: de grootste update ooit? ⏰
Brent Meulenberg - 25 november 2019Geschatte leestijd: 3 minuten Half oktober heeft Google een belangrijk algoritme update gelanceerd: BERT. Buiten dat dit natuurlijk voer is voor grappige plaatjes en gifs (zie onder :D) noemt Google…
Bij Palaia in Italië zit een eend in de weg, inclusief oog!! Foto komt via de mail!!