Google eert Sesamstraat en Wallace & Gromit

Google vierde gisteren de 40e verjaardag van Sesamstraat en de 20e verjaardag van Wallace & Gromit. Wereldwijd waren daarom leuke logo’s te zien met karakters uit 1 van beide series. Zo ook bij ‘onze’ Nederlandse Google.

Google.nl deelde het logo met Google.de. Bij ons werd de bekende muis Ieniemienie getoond op de homepage van ’s werelds populairste zoekmachine.

Google voegde in de VS en 21 regionale versies van de zoekmachine die ook tot de populairste websites ter wereld behoort de pootjes van Big Bird aan het logo toe, zoals hieronder te zien is.

Uiteraard kon Google in andere landen ook niet achterblijven. Hier werden minder bekende figuren uit de kast getrokken om te prijken op de homepage van het bedrijf met een merkwaarde van meer dan 100 miljard dollar (volgorde: Google.co.za, Google.co.in, Google.com.mx en Google.co.il).

 

Tot slot Google.co.uk. Die eerde als enige de prachtig geanimeerde kleipoppetjes Wallace & Gromit. Op het eiland waar social media verplichte kost zijn, Facebook de populairste website is en zoekmachines een groot mysterie zijn, was de onderstaande afbeelding te zien op de homepage van Google.