Marek 05 november 2009 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Google vierde gisteren de 40e verjaardag van Sesamstraat en de 20e verjaardag van Wallace & Gromit. Wereldwijd waren daarom leuke logo’s te zien met karakters uit 1 van beide series. Zo ook bij ‘onze’ Nederlandse Google.

Google.nl deelde het logo met Google.de. Bij ons werd de bekende muis Ieniemienie getoond op de homepage van ’s werelds populairste zoekmachine (zie onderstaande afbeelding).

google_nl_sesamstraat.jpg

Google voegde in de VS en 21 regionale versies van de zoekmachine die ook tot de populairste websites ter wereld behoort de pootjes van Big Bird aan het logo toe, zoals hieronder te zien is.

google_vs_sesamstraat.jpg

Uiteraard kon Google in andere landen ook niet achterblijven. Hier werden minder bekende figuren uit de kast getrokken om te prijken op de homepage van het bedrijf met een merkwaarde van meer dan 100 miljard dollar (volgorde: Google.co.za, Google.co.in, Google.com.mx en Google.co.il).

google_za_sesamstraat.jpg

google_in_sesamstraat.jpg

google_mx_sesamstraat.jpg

google_il_sesamstraat.jpg

Tot slot Google.co.uk. Die eerde als enige de prachtig geanimeerde kleipoppetjes Wallace & Gromit. Op het eiland waar social media verplichte kost zijn, Facebook de populairste website is en zoekmachines een groot mysterie zijn, was de onderstaande afbeelding te zien op de homepage van Google.

google_uk_wallace_gromit.jpg

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google eert Sesamstraat en Wallace & Gromit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.