Home » Zoekmachine Adverteren (SEA) » Google eert Sesamstraat en Wallace & Gromit

Google eert Sesamstraat en Wallace & Gromit

Google vierde gisteren de 40e verjaardag van Sesamstraat en de 20e verjaardag van Wallace & Gromit. Wereldwijd waren daarom leuke logo’s te zien met karakters uit 1 van beide series. Zo ook bij ‘onze’ Nederlandse Google.

Google.nl deelde het logo met Google.de. Bij ons werd de bekende muis Ieniemienie getoond op de homepage van ’s werelds populairste zoekmachine (zie onderstaande afbeelding).

google_nl_sesamstraat.jpg

Google voegde in de VS en 21 regionale versies van de zoekmachine die ook tot de populairste websites ter wereld behoort de pootjes van Big Bird aan het logo toe, zoals hieronder te zien is.

google_vs_sesamstraat.jpg

Uiteraard kon Google in andere landen ook niet achterblijven. Hier werden minder bekende figuren uit de kast getrokken om te prijken op de homepage van het bedrijf met een merkwaarde van meer dan 100 miljard dollar (volgorde: Google.co.za, Google.co.in, Google.com.mx en Google.co.il).

google_za_sesamstraat.jpg

google_in_sesamstraat.jpg

google_mx_sesamstraat.jpg

google_il_sesamstraat.jpg

Tot slot Google.co.uk. Die eerde als enige de prachtig geanimeerde kleipoppetjes Wallace & Gromit. Op het eiland waar social media verplichte kost zijn, Facebook de populairste website is en zoekmachines een groot mysterie zijn, was de onderstaande afbeelding te zien op de homepage van Google.

google_uk_wallace_gromit.jpg


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met marek

Neem contact op met marek
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail