Google: einde recessie in zicht

Volgens Google’s CEO heeft de recessie zijn zwaarste tijd al gehad. Dit blijkt ook wel uit de cijfers van Google, die laten zien dat de zoekmachine weer begint te klimmen op de beurs. CEO Eric Schmidt van Google gelooft dan ook dat de recessie niet lang meer duurt.


Dat Google de recessie zou overleven, was al langer duidelijk. Vooral het nieuws dat aandelen van Google weer boven de 500 dollar uitkwamen, lijkt het begin van een nieuwe voorspoedige periode. Het einde van de recessie betekent volgens Google’s CEO dat het tijd is om bedrijven over te nemen, en dan het liefst 1 per maand. Hierbij benadrukt Schmidt wel, dat overnames van grote bedrijven nog niet prioriteit van de populairste zoekmachine zijn. Bedrijven als Twitter en Facebook hoeven voorlopig dus nog niet te rekenen op een bod van Google, al sluit de CEO niets uit.

Nieuwe markten moeten groei Google waarborgen
Google moet nieuwe markten aanboren om de 40% groei die het bedrijf ooit maakte te kunnen volhouden. Het lanceren van DoubleClick Ad Exchange is een voorbeeld hiervan. Met DoubleClick Ad Exchange wil Google het moeilijker maken voor Yahoo! in de markt van display advertising. Deze uitbreiding was ook nodig voor de zoekmachine, die 97% van de inkomsten uit online adertising haalt.

Google en betaalde content
Ook Google’s CEO ziet dat het model van betaalde content terrein begint te winnen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de zoekmachine op een gegeven moment gaat werken met betaalde content, zoals een abonnementensysteem. Toch gelooft Schmidt dat het leeuwendeel van de content gratis blijft en inkomsten genereert op basis van online advertising.