Marek 08 januari 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google leek heel even de kredietcrisis te overleven. Toen bleek het voor de zoekmachine slechts om een iets latere financiële klap te gaan. Binnen de kortste keren had ook Google met financiële tegenvallers te kampen. Helaas zetten deze financiële strubbelingen nog even door. Een nieuwe Belgische vestiging van de zoekmachine gaat vertraging oplopen. Ondertussen is er ook een golf van ontslagen gestart bij Google.

Google’s vestiging in Bergen laat op zich wachten
Google had gehoopt een vestiging in België te kunnen openen aan het einde van vorig jaar. Helaas heeft de kredietcrisis ervoor gezorgd dat Wallonië het nog even zonder een vestiging van ’s werelds populairste zoekmachine moet stellen. De nieuwe Belgische vestiging van Google verkeert namelijk vooralsnog in de ruwbouwfase.

Google’s financiële status zou niet de enige reden zijn voor de vertraging. De bouwplannen zouden wat wijzigingen hebben ondergaan. Ook zou vocht de bouwplaats tot een onmogelijke modderpoel hebben omgetoverd. Toch blijft Erik Portier, directeur van Google België, optimistisch. Met een beetje geluk staat er midden 2009 een Belgische vestiging van Google.

Golf van ontslagen bij Google
Google gaat volgens de gezaghebbende pers een flink aantal mensen ontslaan. Niet alleen tijdelijke krachten worden de dupe van deze saneringsactie. Ook vaste werknemers kunnen voor hun baan vrezen. Al eerder maakte Sergey Brin, één van de oprichters van Google, bekend dat er ontslagen gingen vallen. Er wordt daarnaast om financiële redenen minder geïnvesteerd in feestjes bij Google.

Google brengt over de ontslagen geen exacte cijfers naar buiten. Eerder werd echter nog gesproken van 10.000 werknemers die een andere baan mochten gaan zoeken.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google en de kredietcrisis: ontslagen en vertragingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/