Google en de kredietcrisis: ontslagen en vertragingen

Google leek heel even de kredietcrisis te overleven. Toen bleek het voor de zoekmachine slechts om een iets latere financiële klap te gaan. Binnen de kortste keren had ook Google met financiële tegenvallers te kampen. Helaas zetten deze financiële strubbelingen nog even door. Een nieuwe Belgische vestiging van de zoekmachine gaat vertraging oplopen. Ondertussen is er ook een golf van ontslagen gestart bij Google.

Google’s vestiging in Bergen laat op zich wachten
Google had gehoopt een vestiging in België te kunnen openen aan het einde van vorig jaar. Helaas heeft de kredietcrisis ervoor gezorgd dat Wallonië het nog even zonder een vestiging van ’s werelds populairste zoekmachine moet stellen. De nieuwe Belgische vestiging van Google verkeert namelijk vooralsnog in de ruwbouwfase.

Google’s financiële status zou niet de enige reden zijn voor de vertraging. De bouwplannen zouden wat wijzigingen hebben ondergaan. Ook zou vocht de bouwplaats tot een onmogelijke modderpoel hebben omgetoverd. Toch blijft Erik Portier, directeur van Google België, optimistisch. Met een beetje geluk staat er midden 2009 een Belgische vestiging van Google.

Golf van ontslagen bij Google
Google gaat volgens de gezaghebbende pers een flink aantal mensen ontslaan. Niet alleen tijdelijke krachten worden de dupe van deze saneringsactie. Ook vaste werknemers kunnen voor hun baan vrezen. Al eerder maakte Sergey Brin, één van de oprichters van Google, bekend dat er ontslagen gingen vallen. Er wordt daarnaast om financiële redenen minder geïnvesteerd in feestjes bij Google.

Google brengt over de ontslagen geen exacte cijfers naar buiten. Eerder werd echter nog gesproken van 10.000 werknemers die een andere baan mochten gaan zoeken.