Google en Yahoo! indexeren nu ook Flash

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google en Yahoo! hebben in samenwerking met Adobe een manier gevonden om websites in Flash (.swf) te kunnen indexeren in de zoekmachines, zonder extra inspannig van de eigenaar van de website. Vooralsnog waren de zoekmachines van Google en Yahoo! alleen in staat om statische onderdelen en links van Flash pagina's te indexeren.

De webcrawlers van Yahoo! en Google lichten de gehele Flashapplicatie door en bekijken alle opties die ermee mogelijk zijn, zodat deze opties geïndexeerd kunnen worden. Vooral grote bedrijven met visueel aantrekkelijke webshops in Flash hebben hier baat bij, doordat nu ook de aangeboden producten kunnen worden geïndexeerd. Bedrijven die hun website in Flash wilden bouwen, maar bang waren om te kelderen in de zoekresultaten, hoeven nu niet meer in te zitten over deze keuze.

De ontwikkelingen zijn bij zowel Google als Yahoo! nog in volle gang. Google neemt hierin het voortouw, de ontwikkelingen bij Yahoo! verlopen iets langzamer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.