Wolter Tjeenk Willink 02 juli 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google en Yahoo! hebben in samenwerking met Adobe een manier gevonden om websites in Flash (.swf) te kunnen indexeren in de zoekmachines, zonder extra inspannig van de eigenaar van de website. Vooralsnog waren de zoekmachines van Google en Yahoo! alleen in staat om statische onderdelen en links van Flash pagina's te indexeren.

De webcrawlers van Yahoo! en Google lichten de gehele Flashapplicatie door en bekijken alle opties die ermee mogelijk zijn, zodat deze opties geïndexeerd kunnen worden. Vooral grote bedrijven met visueel aantrekkelijke webshops in Flash hebben hier baat bij, doordat nu ook de aangeboden producten kunnen worden geïndexeerd. Bedrijven die hun website in Flash wilden bouwen, maar bang waren om te kelderen in de zoekresultaten, hoeven nu niet meer in te zitten over deze keuze.

De ontwikkelingen zijn bij zowel Google als Yahoo! nog in volle gang. Google neemt hierin het voortouw, de ontwikkelingen bij Yahoo! verlopen iets langzamer.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google en Yahoo! indexeren nu ook Flash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/