Google en Yahoo! indexeren nu ook Flash

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google en Yahoo! hebben in samenwerking met Adobe een manier gevonden om websites in Flash (.swf) te kunnen indexeren in de zoekmachines, zonder extra inspannig van de eigenaar van de website. Vooralsnog waren de zoekmachines van Google en Yahoo! alleen in staat om statische onderdelen en links van Flash pagina's te indexeren.

De webcrawlers van Yahoo! en Google lichten de gehele Flashapplicatie door en bekijken alle opties die ermee mogelijk zijn, zodat deze opties geïndexeerd kunnen worden. Vooral grote bedrijven met visueel aantrekkelijke webshops in Flash hebben hier baat bij, doordat nu ook de aangeboden producten kunnen worden geïndexeerd. Bedrijven die hun website in Flash wilden bouwen, maar bang waren om te kelderen in de zoekresultaten, hoeven nu niet meer in te zitten over deze keuze.

De ontwikkelingen zijn bij zowel Google als Yahoo! nog in volle gang. Google neemt hierin het voortouw, de ontwikkelingen bij Yahoo! verlopen iets langzamer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.