Frans van Dolderen 04 november 2008 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Google en Yahoo! geven het niet op. De oude advertentiedeal stuitte op veel weerstand en zelfs een website van Google om de adverteerders gerust te stellen mocht niet het gewenste effect sorteren. De handdoek wordt echter nog niet in de ring gegooid. Daarom proberen Google en Yahoo! het nu met een nieuwe advertentiedeal.

De aanvankelijke advertentiedeal tussen Google en Yahoo! had een looptijd van 10 jaar. De nieuwe overeenkomst verbindt Google en Yahoo! slechts 2 jaar aan elkaar. Bovendien worden de opbrengsten uit advertenties voor Yahoo! gelimiteerd. Ook krijgen adverteerders met de nieuwe advertentiedeal een mogelijkheid om via opt-out aan te geven dat ze niet op het netwerk van Yahoo! getoond willen worden.

De oude advertentiedeal van Google en Yahoo! lag al enige tijd bij het Amerikaanse Ministerie van Justitie. De twee werden daardoor tot uitstel gedwongen en leken vorige maand zelfs de hele advertentiedeal af te blazen. Het is nog niet gezegd dat de wijzigingen er ook daadwerkelijk voor zorgen dat Google en Yahoo! de advertentiedeal nu door kunnen zetten.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google en Yahoo! proberen nieuwe advertentiedeal te sluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/