Google en Yahoo! proberen nieuwe advertentiedeal te sluiten

Google en Yahoo! geven het niet op. De oude advertentiedeal stuitte op veel weerstand en zelfs een website van Google om de adverteerders gerust te stellen mocht niet het gewenste effect sorteren. De handdoek wordt echter nog niet in de ring gegooid. Daarom proberen Google en Yahoo! het nu met een nieuwe advertentiedeal.

De aanvankelijke advertentiedeal tussen Google en Yahoo! had een looptijd van 10 jaar. De nieuwe overeenkomst verbindt Google en Yahoo! slechts 2 jaar aan elkaar. Bovendien worden de opbrengsten uit advertenties voor Yahoo! gelimiteerd. Ook krijgen adverteerders met de nieuwe advertentiedeal een mogelijkheid om via opt-out aan te geven dat ze niet op het netwerk van Yahoo! getoond willen worden.

De oude advertentiedeal van Google en Yahoo! lag al enige tijd bij het Amerikaanse Ministerie van Justitie. De twee werden daardoor tot uitstel gedwongen en leken vorige maand zelfs de hele advertentiedeal af te blazen. Het is nog niet gezegd dat de wijzigingen er ook daadwerkelijk voor zorgen dat Google en Yahoo! de advertentiedeal nu door kunnen zetten.