Wolter Tjeenk Willink 07 oktober 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google en Yahoo! zouden hun advertentiedeal al rond moeten hebben en deze maand starten met een samenwerking op het gebied van advertenties. Vorige week lanceerde Google een site om adverteerders gerust te stellen, omdat de samenwerking onder andere bij de ANA veel weerstand opriep. Uit angst om een monopoliepositie in te nemen, wordt de advertentiedeal nog even uitgesteld door Yahoo! en Google.

Google en Yahoo! willen de overheid de kans geven om de advertentiedeal goed onder de loep te nemen. Zoals het er nu uitziet, zal de samenwerking tussen Yahoo! en Google een machtspositie opleveren die niet gezond is voor de advertentiemarkt. Prijsafspraken en kartelvorming zijn heel goed mogelijk als de advertentiedeal tussen Yahoo! en Google doorgaat.

Google CEO Eric Schmidt liet eerder nog weten dat de advertentiedeal met Yahoo! niet zou worden vertraagd door bemoeienis van het ministerie van Justitie. De advertentiedeal is namelijk geen fusie of acquisitie en Google kan geen invloed uitoefenen op de prijzen. Er is echter genoeg reden voor justitie om de zaak te onderzoeken, want als de advertentiedeal doorgaat, ligt ruim 80 procent van de markt in handen van Yahoo! en Google.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google en Yahoo! stellen advertentiedeal uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/