Google en Yahoo! stellen advertentiedeal uit

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google en Yahoo! zouden hun advertentiedeal al rond moeten hebben en deze maand starten met een samenwerking op het gebied van advertenties. Vorige week lanceerde Google een site om adverteerders gerust te stellen, omdat de samenwerking onder andere bij de ANA veel weerstand opriep. Uit angst om een monopoliepositie in te nemen, wordt de advertentiedeal nog even uitgesteld door Yahoo! en Google.

Google en Yahoo! willen de overheid de kans geven om de advertentiedeal goed onder de loep te nemen. Zoals het er nu uitziet, zal de samenwerking tussen Yahoo! en Google een machtspositie opleveren die niet gezond is voor de advertentiemarkt. Prijsafspraken en kartelvorming zijn heel goed mogelijk als de advertentiedeal tussen Yahoo! en Google doorgaat.

Google CEO Eric Schmidt liet eerder nog weten dat de advertentiedeal met Yahoo! niet zou worden vertraagd door bemoeienis van het ministerie van Justitie. De advertentiedeal is namelijk geen fusie of acquisitie en Google kan geen invloed uitoefenen op de prijzen. Er is echter genoeg reden voor justitie om de zaak te onderzoeken, want als de advertentiedeal doorgaat, ligt ruim 80 procent van de markt in handen van Yahoo! en Google.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement