Google en Yahoo! stellen advertentiedeal uit

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google en Yahoo! zouden hun advertentiedeal al rond moeten hebben en deze maand starten met een samenwerking op het gebied van advertenties. Vorige week lanceerde Google een site om adverteerders gerust te stellen, omdat de samenwerking onder andere bij de ANA veel weerstand opriep. Uit angst om een monopoliepositie in te nemen, wordt de advertentiedeal nog even uitgesteld door Yahoo! en Google.

Google en Yahoo! willen de overheid de kans geven om de advertentiedeal goed onder de loep te nemen. Zoals het er nu uitziet, zal de samenwerking tussen Yahoo! en Google een machtspositie opleveren die niet gezond is voor de advertentiemarkt. Prijsafspraken en kartelvorming zijn heel goed mogelijk als de advertentiedeal tussen Yahoo! en Google doorgaat.

Google CEO Eric Schmidt liet eerder nog weten dat de advertentiedeal met Yahoo! niet zou worden vertraagd door bemoeienis van het ministerie van Justitie. De advertentiedeal is namelijk geen fusie of acquisitie en Google kan geen invloed uitoefenen op de prijzen. Er is echter genoeg reden voor justitie om de zaak te onderzoeken, want als de advertentiedeal doorgaat, ligt ruim 80 procent van de markt in handen van Yahoo! en Google.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.