Wolter Tjeenk Willink 13 november 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google en Yahoo! hebben opnieuw een zware financiële klap opgelopen door een instortende beurs. Deze keer gingen Google en Yahoo! op de beurs samen met Amazon de diepte in. Ook eBay volgde in de voetsporen van de kelderende Yahoo! en Google.

Google en Yahoo! moesten op de beurs toekijken hoe hun aandelen (en die van Amazon en eBay) naar het laagste punt in 5 jaar gingen. Vooral de Nasdaq daalde flink en sloot 5 procent lager. Google zag het aandeel voor het eerst sinds lange tijd onder 300 dollar komen. Ter vergelijking: ooit was er een tijd dat een aandeel Google op de beurs voor 700 dollar van eigenaar wisselde.

Yahoo! noteerde op de beurs een waarde die in tien jaar tijd niet gezien was. Het noodlijdende zoekmachinebedrijf zag de aandelen zakken naar 10 dollar. Dat is een derde van de prijs die Microsoft in betere tijden bood voor een aandeel. Destijds werd het aanbod van Microsoft afgeslagen. Nu kan Yahoo! alleen nog maar op de beurs toekijken hoe het blijft kelderen.

Volgens analisten zijn de koersen van Google en Yahoo! op de beurs zo hard gekelderd, dat de fondsen weer koopwaardig worden. Door de huidige paniek met de kredietcrisis wordt er massaal verkocht. Als de aandelen nu worden ingekocht, zullen Yahoo! en Google weer normale cijfers op de beurs tonen.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google en Yahoo! wederom slachtoffer van ingestorte beurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/