Google en Yahoo! wederom slachtoffer van ingestorte beurs

Google en Yahoo! hebben opnieuw een zware financiële klap opgelopen door een instortende beurs. Deze keer gingen Google en Yahoo! op de beurs samen met Amazon de diepte in. Ook eBay volgde in de voetsporen van de kelderende Yahoo! en Google.

Google en Yahoo! moesten op de beurs toekijken hoe hun aandelen (en die van Amazon en eBay) naar het laagste punt in 5 jaar gingen. Vooral de Nasdaq daalde flink en sloot 5 procent lager. Google zag het aandeel voor het eerst sinds lange tijd onder 300 dollar komen. Ter vergelijking: ooit was er een tijd dat een aandeel Google op de beurs voor 700 dollar van eigenaar wisselde.

Yahoo! noteerde op de beurs een waarde die in tien jaar tijd niet gezien was. Het noodlijdende zoekmachinebedrijf zag de aandelen zakken naar 10 dollar. Dat is een derde van de prijs die Microsoft in betere tijden bood voor een aandeel. Destijds werd het aanbod van Microsoft afgeslagen. Nu kan Yahoo! alleen nog maar op de beurs toekijken hoe het blijft kelderen.

Volgens analisten zijn de koersen van Google en Yahoo! op de beurs zo hard gekelderd, dat de fondsen weer koopwaardig worden. Door de huidige paniek met de kredietcrisis wordt er massaal verkocht. Als de aandelen nu worden ingekocht, zullen Yahoo! en Google weer normale cijfers op de beurs tonen.