Google en Yahoo! wederom slachtoffer van ingestorte beurs

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google en Yahoo! hebben opnieuw een zware financiële klap opgelopen door een instortende beurs. Deze keer gingen Google en Yahoo! op de beurs samen met Amazon de diepte in. Ook eBay volgde in de voetsporen van de kelderende Yahoo! en Google.

Google en Yahoo! moesten op de beurs toekijken hoe hun aandelen (en die van Amazon en eBay) naar het laagste punt in 5 jaar gingen. Vooral de Nasdaq daalde flink en sloot 5 procent lager. Google zag het aandeel voor het eerst sinds lange tijd onder 300 dollar komen. Ter vergelijking: ooit was er een tijd dat een aandeel Google op de beurs voor 700 dollar van eigenaar wisselde.

Yahoo! noteerde op de beurs een waarde die in tien jaar tijd niet gezien was. Het noodlijdende zoekmachinebedrijf zag de aandelen zakken naar 10 dollar. Dat is een derde van de prijs die Microsoft in betere tijden bood voor een aandeel. Destijds werd het aanbod van Microsoft afgeslagen. Nu kan Yahoo! alleen nog maar op de beurs toekijken hoe het blijft kelderen.

Volgens analisten zijn de koersen van Google en Yahoo! op de beurs zo hard gekelderd, dat de fondsen weer koopwaardig worden. Door de huidige paniek met de kredietcrisis wordt er massaal verkocht. Als de aandelen nu worden ingekocht, zullen Yahoo! en Google weer normale cijfers op de beurs tonen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.