Marek 09 februari 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google heeft delen van een eye-tracking onderzoek gepubliceerd. Dit eye-tracking onderzoek moet Google helpen bij het vaststellen hoe ze hun zoekresultaten het beste kunnen vormgeven. Op het officiële Google Blog zijn de bevindingen te lezen van het eye-tracking onderzoek.


Eye-tracking onderzoek zoekresultaten met thumbnails
Een eye-tracking onderzoek geeft inzicht in hoe de ogen van bezoekers een pagina bekijken. In de zoekmachinemarketing wordt bij conversie-optimalisatie gebruik gemaakt van eye-tracking onderzoeken.


Google heeft bovenstaande afbeelding van het eye-tracking onderzoek vrijgegeven. In de afbeelding is te zien dat bovenaan (waar de kleur donkerder is) de meeste ogen kijken. In 2007 veranderde Google echter het een en ander aan de zoekresultaten, toen ook thumbnails (kleine voorbeeldweergaven) van video’s en afbeeldingen bij de zoekresultaten werden getoond. Een nieuw eye-tracking onderzoek moest uitwijzen welk effect de thumbnails hadden in de zoekresultaten van Google.

Uit het eye-tracking onderzoek van Google bleek dat de thumbnails gemakkelijker te vinden waren voor bezoekers die ernaar zochten en gemakkelijk te negeren waren voor mensen die er niet naar zochten.

Al met al is dit Google eye-tracking onderzoek misschien weinig baanbrekend. Het is echter wel leuk om, aan de hand van dit eye-tracking onderzoek, te zien hoe wij reageren op zoekresultaten in Google.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google eye-tracking onderzoek zoekresultaten gepubliceerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/