Google’s financiële crisis gaat door

Google komt de financiële crisis maar niet te boven. De populairste zoekmachine op het net blijft maatregelen nemen tegen de financiële problemen die het bedrijf teisteren. De ontslagen bij Google gaan door en producten met weinig focus worden niet verder ontwikkeld. Hopelijk duurt voor Google deze financiële crisis niet lang meer.

Google’s producten die door de financiële crisis het licht niet (meer) zien
Google moet door de financiële crisis enige producten stopzetten. De eens zo bruisende ontwikkeling van nieuwe producten, die Google zo hard stimuleerde, kan om financiële redenen niet blijven doorgaan. Uploaden naar Google Video en het stoppen met Google Catalog Search, Google Notebook, Dodgeball, Jaiku en de Google Mashup Editor zijn de eerste stappen van de zoekmachine. Deze trend zal worden voortgezet tot Google de financiële crisis de baas is.

Ontslagen bij Google zijn in volle gang
De ontslagen bij Google kwamen al eerder aan bod. Ook deze financiële maatregel is nog steeds in volle gang. Onder de ongelukkigen bevinden zich 100 recruiters en waarschijnlijk 70 engineers. De Texaanse, Noorse en Zweedse engineers hebben nu eenmaal te lijden onder de onmogelijkheid om te verhuizen naar Google’s Mountain View hoofdkwartier. Google zegt zelf dat de ontslagen niet als doel hebben om het aantal werknemers terug te brengen, maar een kleinere, meer effectieve groep plaatsen te creëren waar engineers hun werk kunnen verrichten. Het is niet het doel om de engineers te ontslaan, maar Google kan de werknemers geen baan meer garanderen als ze niet kunnen verhuizen wanneer hun kantoren sluiten.

Dat Google de financiële crisis op deze manier te boven probeert te komen, is niet vreemd. Ook Yahoo! heeft moeten ontslaan en kantoren gesloten. Voorlopig zullen werknemers bij Google nog vrezen voor hun baan en zien we even wat minder van Google’s innovatieve producten.