Google gaat 10 miljoen unieke foto’s van TimeWarner publiceren

Google en TimeWarner hebben bekendgemaakt dat 's werelds grootste zoekmachine foto's gaat publiceren uit het fotoarchief van Life Magazine. Van de 10 miljoen foto's die Google van TimeWarner gaat publiceren is 97 procent nog nooit eerder aan het publiek getoond. De foto's worden beschikbaar gesteld op Google.com en de afbeeldingenzoeker van Google.

Google krijgt van TimeWarner de foto's in hardcopy. Google gaat de foto's zelf inscannen en in hoge resolutie aanbieden (5 en 6 megapixel). Nog mooier is dat de foto's gratis beschikbaar worden gesteld door Google en TimeWarner.

De foto's van TimeWarner zijn door Google gelabeld met één of meerdere onderwerpen en staan ingedeeld per decennium en categorie. De gebruiker kan ook in het archief van TimeWarner zoeken op fotograaf in een specifiek jaar of decennium.

Google: "foto's TimeWarner voor onderzoek en persoonlijk gebruik"
Google benadrukt wel dat de foto's van TimeWarner uitsluitend voor onderzoek en persoonlijk gebruik zijn. Alle foto's worden daarom voorzien van een watermerk. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Google voor foto's zonder watermerk. Dit is ook de reden waarom TimeWarner de foto's gratis aanbiedt: op elke pagina van Google staat een link naar de website van TimeWarner om de foto te kopen.