Google gaat 10 miljoen unieke foto's van TimeWarner publiceren

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google en TimeWarner hebben bekendgemaakt dat 's werelds grootste zoekmachine foto's gaat publiceren uit het fotoarchief van Life Magazine. Van de 10 miljoen foto's die Google van TimeWarner gaat publiceren is 97 procent nog nooit eerder aan het publiek getoond. De foto's worden beschikbaar gesteld op Google.com en de afbeeldingenzoeker van Google.

Google krijgt van TimeWarner de foto's in hardcopy. Google gaat de foto's zelf inscannen en in hoge resolutie aanbieden (5 en 6 megapixel). Nog mooier is dat de foto's gratis beschikbaar worden gesteld door Google en TimeWarner.

De foto's van TimeWarner zijn door Google gelabeld met één of meerdere onderwerpen en staan ingedeeld per decennium en categorie. De gebruiker kan ook in het archief van TimeWarner zoeken op fotograaf in een specifiek jaar of decennium.

Google: "foto's TimeWarner voor onderzoek en persoonlijk gebruik"
Google benadrukt wel dat de foto's van TimeWarner uitsluitend voor onderzoek en persoonlijk gebruik zijn. Alle foto's worden daarom voorzien van een watermerk. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Google voor foto's zonder watermerk. Dit is ook de reden waarom TimeWarner de foto's gratis aanbiedt: op elke pagina van Google staat een link naar de website van TimeWarner om de foto te kopen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.