Google gaat javascript-cloaking tegen

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Het lijkt erop dat zoekmachine Google snel een oplossing zal lanceren voor het veelvoorkomende JavaScript-cloaking probleem. Matt Cutts van Google geeft een aantal sterke hints in deze richting op zijn weblog.

JavaScript-cloaking is op dit moment een van de meest voorkomende vormen van zoekmachine spam. Het is erg moeilijk automatisch te detecteren omdat JavaScript natuurlijk meestal op een nette manier gebruikt wordt. Je kunt dus niet zomaar op het gebruik van JavaScript gaan filteren. Daarom werden tot nu toe alleen handmatig specifieke websites aangepakt.

Als we Matt’s hints goed begrijpen is het ze nu toch is gelukt iets in het algoritme te bouwen wat ‘sneaky JavaScripts’ detecteert. Een mogelijkheid om dit te doen is browsergedrag door de GoogleBot simuleren, of javscripts scannen op veelgebruikte "cloaking functies" die te maken hebben met de top.location en het laden van HTML content andere urls over de door Google geindexeerde pagina heen. De laatste methode werd veelvuldig toegepast door onder meer Checkit en Tribal, die onlangs nog voor het toepassen van zoekmachine spam penalties ontvingen door Google en werden geroyeerd door branchevereniging IAB.

In fact, I’ll issue a small weather report: I would not recommend using sneaky JavaScript redirects. Your domains might get rained on in the near future.

Nu is het de vraag wat er zal gebeuren. Enkele jaren geleden kon je nog eenvoudig goed scoren met ip- of useragent-cloaking. Google bedacht een oplossing. En toen kwam het JavaScript-cloaking op. De ervaring leert dat er wel weer een nieuw trucje zal worden gevonden, al wordt dat wel steeds lastiger.

Bron: Marketingfacts.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.