Wolter Tjeenk Willink 24 augustus 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Het lijkt erop dat zoekmachine Google snel een oplossing zal lanceren voor het veelvoorkomende JavaScript-cloaking probleem. Matt Cutts van Google geeft een aantal sterke hints in deze richting op zijn weblog.

JavaScript-cloaking is op dit moment een van de meest voorkomende vormen van zoekmachine spam. Het is erg moeilijk automatisch te detecteren omdat JavaScript natuurlijk meestal op een nette manier gebruikt wordt. Je kunt dus niet zomaar op het gebruik van JavaScript gaan filteren. Daarom werden tot nu toe alleen handmatig specifieke websites aangepakt.

Als we Matt’s hints goed begrijpen is het ze nu toch is gelukt iets in het algoritme te bouwen wat ‘sneaky JavaScripts’ detecteert. Een mogelijkheid om dit te doen is browsergedrag door de GoogleBot simuleren, of javscripts scannen op veelgebruikte "cloaking functies" die te maken hebben met de top.location en het laden van HTML content andere urls over de door Google geindexeerde pagina heen. De laatste methode werd veelvuldig toegepast door onder meer Checkit en Tribal, die onlangs nog voor het toepassen van zoekmachine spam penalties ontvingen door Google en werden geroyeerd door branchevereniging IAB.

In fact, I’ll issue a small weather report: I would not recommend using sneaky JavaScript redirects. Your domains might get rained on in the near future.

Nu is het de vraag wat er zal gebeuren. Enkele jaren geleden kon je nog eenvoudig goed scoren met ip- of useragent-cloaking. Google bedacht een oplossing. En toen kwam het JavaScript-cloaking op. De ervaring leert dat er wel weer een nieuw trucje zal worden gevonden, al wordt dat wel steeds lastiger.

Bron: Marketingfacts.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google gaat javascript-cloaking tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/