Google gaat minder duur feesten, maar ziet Sinterklaas niet over het hoofd

Google gaat voor feesten minder budget vrijmaken. Net als andere bedrijven heeft Google wat problemen op de beurs. Ondanks dat Google de kredietcrisis aan zou moeten kunnen, wordt er enigszins in het feestbudget geschrapt. Betekent dit het einde van het paradijselijke personeelsbeleid en de extreme uitgaven van internetgigant Google?

Het nieuws dat Google minder aan feesten gaat uitgeven, komt uit de hoek van Reuters. Officieel is dit hardnekkige gerucht nog niet bevestigd door Google zelf. Google staat al jaren bekend om de manier waarop het zoekmachinebedrijf de personeelsleden in de watten legt. Zo wordt aan elke werknemer per jaar 7500 dollar gespendeerd aan lunches en diners op de Google campus.

Het nieuws over de Google-feesten is niet heel vreemd in de context van de huidige kredietcrisis. Het geld rolt wat minder hard de laatste tijd. Concurrent Yahoo! kampt met flinke ontslagen (zelfs CEO Jerry Yang moest al opstappen) en tegenvallende bedrijfsresultaten en ook Apple, Amazon, eBay en Microsoft hebben last van de malaise op de beurs. Google boekte echter nog een goede winst in het vorige kwartaal. De populairste zoekmachine hoeft daarom niet te ontslaan, de recessie uit zich voor Google slechts in iets minder heftige feesten.

Google maakt feesten goedkoper en sociaal verantwoord
Google wil de feesten bovendien een sociale component meegeven. Zo worden bij Team Holiday dinner parties gecombineerd met een middagje vrijwilligerswerk. Dat is wel wat anders dan de uitbundige virtual reality game stations, karaoke booths, burleske dansers en sushibuffetten die de revue passeerden op voorgaande Google-feesten.

Google denkt nog wel aan Sinterklaas
Google-feesten mogen dan minder worden, Sinterklaas gaat niet onopgemerkt voorbij. Althans, voor de internetgebruikers. Google heet een Sinterklaasgadget toegevoegd aan iGoogle. Met deze Sinterklaasgadget kunnen gebruikers een verlanglijst invullen en delen met de mensen waarmee ze Sinterklaas vieren. De anderen kunnen, wanneer ze iets van de verlanglijst hebben gekocht, dit afstrepen van de iGoogle-verlanglijst. Degene die de verlanglijst heeft ingevuld, ziet dit niet. Google feest intern dus misschien iets minder, maar het feest van Sinterklaas wordt zeker niet vergeten door Google.