Google gebruikt laadtijd als rankingfactor

Niemand zal nog verbaasd zijn over de woorden van Matt Cutts op zijn blog afgelopen week. Google gebruikt de laadtijd van de website als ranking factor voor zijn zoekmachine. Naast de ongeveer 200 andere factoren is laadtijd dus een manier om een hogere positie te verkrijgen in de organische zoekresultaten van Google.

Waar maken we ons druk om?

Dat laadtijd nu als rankingfactor wordt meegenomen zou eigenlijk niet voor veel verschuivingen mogen zorgen voor webbouwers en online marketeers. Er gaan immers al langer geruchten dat de laadtijd van de website een rankingfactor zou worden.
Eerder berichten we al op dit blog over deze verwachte ontwikkeling, waarin naar een video interview met Matt Cutts werd verwezen waarin hij over laadtijd sprak.
In de laatste grote rankingupdate is laadtijd voor het eerst meegenomen als rankingfactor. Minder dan 1% van alle rankings in aangepast dankzij de laadtijd.

Tips om de laadtijd van websites te verlagen

In eerdere blogs hebben wij al enkele tips gegeven die het mogelijk maken om de laadtijd van een website significant te verbeteren.

Hopelijk heeft Google nu webbouwers en designers het laatste duwtje gegeven dat ze nodig hadden om trage websites aan te passen. Een snelle laadtijd komt namelijk alleen maar ten goede aan een betere gebruikerservaring en de gebruiker staat nog steeds voorop!