Wolter Tjeenk Willink 06 februari 2007 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Na lang wachten is het dan zover: Google is overstag gegaan en maakt de inkomende links openbaar voor de webbeheerders. Dit valt te lezen op de officiële weblog van het Google Webmaster Central. Google heeft een feature online gezet die webmasters veel inzicht verschaft in het aantal inkomende links naar een website. Op het officiële weblog van het Google Webmaster Central meldt het team dat ze een feature online hebben gezet die meer dan ooit inzicht geeft in het aantal inkomende links, ook wel backlinks genoemd.

Google Webmaster Tools
 
Inkomende links in Google Webmaster Tools
Als men inlogt in de Google Webmaster Tools is daar een nieuw tabblad: Links. Deze geeft een lijst weer met URLs van de eigen website. Hierachter staat een getal, wat staat voor het aantal inkomende links dat word weergeven.  Als men hierop klikt, krijgt men een lijst met websites te zien die naar die pagina linken. Dit geldt ook om de interne links weer te geven om onder andere te kijken of je de structuur er goed op hebt gezet.

Men kan deze gegevens echter niet van andere sites nalezen. Het wordt pas echt interessant als er meerdere sites onder 1 beheerder vallen. Deze getallen kunnen dan een belangrijke en interessante rol spelen. Let wel op dat het hier om een sample gaat. De resultaten zullen echter niet veel verschillen van het echte aantal inkomende links.

Invloed op zoekmachine-posities
Inkomende links worden door Google en andere zoekmachines gebruikt om de populariteit en relevantie van een webpagina te bepalen. Globaal gezien geldt: hoe meer links er naar een website verwijzen, des te hoger is de zogeheten linkpopulariteit.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google geeft inkomende links cadeau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/