Google geeft inkomende links cadeau

Geschatte leestijd: 2 minuten

Na lang wachten is het dan zover: Google is overstag gegaan en maakt de inkomende links openbaar voor de webbeheerders. Dit valt te lezen op de officiële weblog van het Google Webmaster Central. Google heeft een feature online gezet die webmasters veel inzicht verschaft in het aantal inkomende links naar een website. Op het officiële weblog van het Google Webmaster Central meldt het team dat ze een feature online hebben gezet die meer dan ooit inzicht geeft in het aantal inkomende links, ook wel backlinks genoemd.

Google Webmaster Tools
 
Inkomende links in Google Webmaster Tools
Als men inlogt in de Google Webmaster Tools is daar een nieuw tabblad: Links. Deze geeft een lijst weer met URLs van de eigen website. Hierachter staat een getal, wat staat voor het aantal inkomende links dat word weergeven.  Als men hierop klikt, krijgt men een lijst met websites te zien die naar die pagina linken. Dit geldt ook om de interne links weer te geven om onder andere te kijken of je de structuur er goed op hebt gezet.

Men kan deze gegevens echter niet van andere sites nalezen. Het wordt pas echt interessant als er meerdere sites onder 1 beheerder vallen. Deze getallen kunnen dan een belangrijke en interessante rol spelen. Let wel op dat het hier om een sample gaat. De resultaten zullen echter niet veel verschillen van het echte aantal inkomende links.

Invloed op zoekmachine-posities
Inkomende links worden door Google en andere zoekmachines gebruikt om de populariteit en relevantie van een webpagina te bepalen. Globaal gezien geldt: hoe meer links er naar een website verwijzen, des te hoger is de zogeheten linkpopulariteit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.