Marek 07 oktober 2009 / Display Advertising
Leestijd: < 1 minuten

Google heeft volgens CEO Eric Schmidt 1 miljard dollar teveel betaald voor YouTube. Een forse overinvestering, want YouTube werd in 2006 door Google gekocht voor 1,65 miljard.


Toen Google 3 jaar geleden YouTube voor dit exorbitante bedrag overnam, lag er nog geen volledig businessmodel. Tot op de dag van vandaag is er, ondanks het bereik van YouTube van 10 miljard video’s per maand, geen duidelijk plan over waar de winst vandaan moet komen. Analisten begrepen, gezien dit gebrek aan inkomsten, destijds al niet waarom Google YouTube voor dat bedrag kocht.

Schmidt zegt dat YouTube in de tijd van de overname door Google gewaardeerd was voor tussen de 600 en 700 miljoen dollar. De enige redenen waarom Google destijds de videosite kocht, waren om concurrenten Yahoo! en Microsoft voor te zijn en om Google Video verder te ontwikkelen.

YouTube-oprichters Chad Hurely en Steve Chen ontvingen in 2006 aandelen Google ter waarde van 650 miljoen dollar. Gezien de stijging in waarde van aandelen Google geen slechte manier om uitbetaald te worden. De rest van het netto-overnamebedrag werd verdeeld onder investeerders en medewerkers van YouTube.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google heeft 1 miljard teveel betaald voor YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/