Google heeft in de VS de zoekmachinemarkt nog ruimschoots in handen

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google was in mei nog steeds ruimschoots de meest gebruikte zoekmachine in de VS. Slechts 28,5% geeft de voorkeur aan een andere zoekmachine.

Dit betekent dat 71,5% van de zoekacties in de VS werden uitgevoerd via Google. Yahoo! volgde met 13,3%, daarna kwam Microsoft Live met 10,6% (MS Club Live meegerekend). Ask pakte 3% mee, AOL was hekkensluiter met 1,2%. Verder valt op dat Yahoo! nog steeds in een neergaande fase zit wat betreft zoekresultaten, terwijl Microsoft een stijging vertoont.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.