Google heeft Site Search verbeterd, Yahoo! heeft de zoekmachine op websites opgeheven

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google Site Search is verbeterd, terwijl concurrent Yahoo! de zoekmachine op de websites heeft opgeheven. Beide bedrijven boden een zoekmachine die op een website geplaatst wordt en het mogelijk maakt om op die manier te zoeken in de content van de website.

Google Site Search update
Google Site Search is uitgebreid met On-Demand Indexing. Door deze nieuwe functie vertelt de eigenaar van de website waneer de zoekmachine de content van de website moet indexeren. Het indexeren van de content op Google Site Search heeft overigens niets te maken met het indexeren van de zoekmachine op Google.com of Google.nl en heeft dus geen invloed op de ranking in Google.com en Google.nl. Google Site Search indexeert de content uitsluitend voor de zoekmachine die op de website van de gebruiker staat. In het verleden werden de momenten van indexeren bepaald door Google Site Search zelf.

Yahoo! stopt met zoekmachine op websites
Yahoo! had ook een zoekmachine die mensen op hun eigen website konden plaatsen. Deze zoekmachine is echter opgeheven. Volgens een woordvoerder van Yahoo! focust het zoekmachinebedrijf zich op andere zaken en het bieden van "superior user experience". Het noodlijdende Yahoo! geeft daarom momenteel geen prioriteit aan een zoekmachine op websites à la Google Site Search.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.