Google heeft Site Search verbeterd, Yahoo! heeft de zoekmachine op websites opgeheven

Google Site Search is verbeterd, terwijl concurrent Yahoo! de zoekmachine op de websites heeft opgeheven. Beide bedrijven boden een zoekmachine die op een website geplaatst wordt en het mogelijk maakt om op die manier te zoeken in de content van de website.

Google Site Search update
Google Site Search is uitgebreid met On-Demand Indexing. Door deze nieuwe functie vertelt de eigenaar van de website waneer de zoekmachine de content van de website moet indexeren. Het indexeren van de content op Google Site Search heeft overigens niets te maken met het indexeren van de zoekmachine op Google.com of Google.nl en heeft dus geen invloed op de ranking in Google.com en Google.nl. Google Site Search indexeert de content uitsluitend voor de zoekmachine die op de website van de gebruiker staat. In het verleden werden de momenten van indexeren bepaald door Google Site Search zelf.

Yahoo! stopt met zoekmachine op websites
Yahoo! had ook een zoekmachine die mensen op hun eigen website konden plaatsen. Deze zoekmachine is echter opgeheven. Volgens een woordvoerder van Yahoo! focust het zoekmachinebedrijf zich op andere zaken en het bieden van "superior user experience". Het noodlijdende Yahoo! geeft daarom momenteel geen prioriteit aan een zoekmachine op websites à la Google Site Search.