Google Image Search toont in VS banners en advertenties met afbeeldingen

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google Image Search toont op Google.com banners onderaan de zoekresultaten en advertenties met afbeeldingen bovenaan de zoekresultaten. Eerder kwam Google al met videoadvertenties op Google.com. Voor de Nederlandse markt zijn deze banners, advertenties met afbeeldingen en videoadvertenties nog niet beschikbaar op Google.

Google test in de VS met gesponsorde koppelingen waarbij de gebruiker onder de tekstadvertentie een link ziet. Als daarop wordt geklikt, vouwt de advertentie uit en komt er een klein schermpje (à la de interface van YouTube) waarin een commercial wordt getoond. Deze advertenties worden getoond tussen de gesponsorde koppelingen in de normale zoekresultaten van Google.

Google Image Search toont nu ook advertenties voor de meer visueel ingestelde gebruiker. Boven de zoekresultaten staat een advertentie met een kleine afbeelding (zoals een bedrijfslogo). Ook wordt onderaan de zoekresultaten een brede banner getoond. Vooralsnog wordt deze test van Google Image Search alleen voor Amerikaanse adverteerders beschikbaar gesteld door Google.

Of Google er voor de gebruiker mooier op wordt, is de vraag. Met al deze mogelijkheden voor advertenties wordt de pagina met zoekresultaten er in ieder geval niet rustiger op. Zolang de populariteit van Google er niet op achteruit gaat, is dat echter ondergeschikt aan de winst die de advertenties opleveren. Als de test positief uitvalt, is de kans groot dat we straks in Nederland ook meer visuele advertenties tegenkomen in de zoekresultaten van Google en Google Image Search.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.