Wolter Tjeenk Willink 06 oktober 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google Image Search toont op Google.com banners onderaan de zoekresultaten en advertenties met afbeeldingen bovenaan de zoekresultaten. Eerder kwam Google al met videoadvertenties op Google.com. Voor de Nederlandse markt zijn deze banners, advertenties met afbeeldingen en videoadvertenties nog niet beschikbaar op Google.

Google test in de VS met gesponsorde koppelingen waarbij de gebruiker onder de tekstadvertentie een link ziet. Als daarop wordt geklikt, vouwt de advertentie uit en komt er een klein schermpje (à la de interface van YouTube) waarin een commercial wordt getoond. Deze advertenties worden getoond tussen de gesponsorde koppelingen in de normale zoekresultaten van Google.

Google Image Search toont nu ook advertenties voor de meer visueel ingestelde gebruiker. Boven de zoekresultaten staat een advertentie met een kleine afbeelding (zoals een bedrijfslogo). Ook wordt onderaan de zoekresultaten een brede banner getoond. Vooralsnog wordt deze test van Google Image Search alleen voor Amerikaanse adverteerders beschikbaar gesteld door Google.

Of Google er voor de gebruiker mooier op wordt, is de vraag. Met al deze mogelijkheden voor advertenties wordt de pagina met zoekresultaten er in ieder geval niet rustiger op. Zolang de populariteit van Google er niet op achteruit gaat, is dat echter ondergeschikt aan de winst die de advertenties opleveren. Als de test positief uitvalt, is de kans groot dat we straks in Nederland ook meer visuele advertenties tegenkomen in de zoekresultaten van Google en Google Image Search.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Image Search toont in VS banners en advertenties met afbeeldingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.