Google Insights for Search: meer inzicht in search

Google heeft Google Insights for Search gelanceerd. Deze service gaat verder waar Google Trends ophoudt en geeft een nog diepgaander inzicht in de onderwerpen waar gebruikers momenteel in zijn geïnteresseerd.

Met Google Insights for Search krijgt de gebruiker meer inzicht in zoekgedrag. Allereerst toont Google Insights for Search een grafiek waarin de trend van de populariteit van een zoekterm wordt weergegeven. Deze grafiek is overzichtelijker dan die van Google Trends, onder andere doordat absolute aantallen worden weergegeven wanneer de muis over de grafiek wordt bewogen.

Naast deze grafiek toont Google Insights for Search veel extra informatie die aan de zoekterm gerelateerd is. Zo toont de applicatie:

  • Een wereldkaart waarop het zoekvolume per regio wordt weergegeven;
  • de meest populaire gerelateerde zoektermen;
  • berichtkoppen van nieuwsitems die aan de zoekterm gerelateerd zijn, en
  • de “rijzende” zoektermen (zoektermen die in populariteit een grote stijging vertonen) die met de ingevoerde zoekterm te maken hebben.

Is Google Insights for Search een handige nieuwe tool voor zoekmachinemarketeers? Hoe zit het met de gebruikersvriendelijkheid van de applicatie? Binnenkort wordt Google Insights for Search uitvoerig getest door Traffic Builders. Houd TBlog in de gaten!