Niels Bijvoet 10 november 2010 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Google Instant Preview is officieel gelanceerd. Eerder las je hier al een korte post over de testfase van ‘voorloper’ Search Preview. Vanaf nu krijgen internetgebruikers die zoeken via Google voortaan sneller antwoord op hun vraag door middel van een preview van de zoekresultaten.

Dinsdag jl. maakte Google bekend dat de zoekmachine wereldwijd wordt uitgebreid met de nieuwe dienst Google Instant Preview. Het voordeel van deze nieuwe functie? Gebruikers van Google kunnen een kijkje nemen op een webpagina door op een vergrootglas te klikken dat zichtbaar is rechts naast de title tag van het organische zoekresultaat.

Miniatuurweergave achterliggende webpagina

Als gebruiker krijg je dan een miniatuurweergave te zien van de achterliggende pagina’s met de ingevoerde zoekterm. Zo krijg je zonder door te klikken toch al een redelijk beeld van opmaak en inhoud. “Het is de bedoeling dat de consument zo snel mogelijk de informatie krijgt die hij zoekt”, aldus productmanager Raj Krishnan van Google.

Visuele aanvulling op Google Instant

Het internetbedrijf lanceerde eerder dit jaar Google Instant, waarbij de zoektermen tijdens het typen van de zoekopdracht al op het scherm verschijnen. Krishnan: “Tot nu toe hadden al onze noviteiten met tekst te maken. Met Google Instant Preview proberen we de resultaten van de zoekopdrachten te visualiseren.”

Meer tevreden, vaker klikken

Volgens Google zijn gebruikers van Google Instant Preview iets tevredener over de zoekresultaten die zij krijgen. Verder worden de zoekresultaten die de dienst levert, tot meer dan vier keer vaker dan normaal aangeklikt.Google was al enige tijd aan het experimenteren met Google Instant Preview. Het internetbedrijf wil niet zeggen hoe lang die fase heeft geduurd. “Maar het was technisch erg moeilijk om de nieuwe dienst te ontwikkelen”, aldus Krishnan. “We zijn daarom heel erg blij dat we Google Instant Preview eindelijk hebben gelanceerd.”

Ook voor mobiele telefoons?

Google is van plan om in de toekomst nog meer te investeren in de zoekmachine, zodat consumenten nog sneller aan informatie kunnen komen. “Er ligt bijvoorbeeld een grote uitdaging op het gebied van mobiele telefoons”, aldus Krishnan. “Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de introductie van nieuwe zoekapplicaties.” Met Google Voice Search for mobile phones zijn ook op dat vlak de eerste stappen al gezet.

Bron: nu.nl / ANP

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Instant Preview gelanceerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/