Google Instant Preview gelanceerd

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google Instant Preview is officieel gelanceerd. Eerder las je hier al een korte post over de testfase van ‘voorloper’ Search Preview. Vanaf nu krijgen internetgebruikers die zoeken via Google voortaan sneller antwoord op hun vraag door middel van een preview van de zoekresultaten.

Dinsdag jl. maakte Google bekend dat de zoekmachine wereldwijd wordt uitgebreid met de nieuwe dienst Google Instant Preview. Het voordeel van deze nieuwe functie? Gebruikers van Google kunnen een kijkje nemen op een webpagina door op een vergrootglas te klikken dat zichtbaar is rechts naast de title tag van het organische zoekresultaat.

Miniatuurweergave achterliggende webpagina

Als gebruiker krijg je dan een miniatuurweergave te zien van de achterliggende pagina’s met de ingevoerde zoekterm. Zo krijg je zonder door te klikken toch al een redelijk beeld van opmaak en inhoud. “Het is de bedoeling dat de consument zo snel mogelijk de informatie krijgt die hij zoekt”, aldus productmanager Raj Krishnan van Google.

Visuele aanvulling op Google Instant

Het internetbedrijf lanceerde eerder dit jaar Google Instant, waarbij de zoektermen tijdens het typen van de zoekopdracht al op het scherm verschijnen. Krishnan: “Tot nu toe hadden al onze noviteiten met tekst te maken. Met Google Instant Preview proberen we de resultaten van de zoekopdrachten te visualiseren.”

Meer tevreden, vaker klikken

Volgens Google zijn gebruikers van Google Instant Preview iets tevredener over de zoekresultaten die zij krijgen. Verder worden de zoekresultaten die de dienst levert, tot meer dan vier keer vaker dan normaal aangeklikt.Google was al enige tijd aan het experimenteren met Google Instant Preview. Het internetbedrijf wil niet zeggen hoe lang die fase heeft geduurd. “Maar het was technisch erg moeilijk om de nieuwe dienst te ontwikkelen”, aldus Krishnan. “We zijn daarom heel erg blij dat we Google Instant Preview eindelijk hebben gelanceerd.”

Ook voor mobiele telefoons?

Google is van plan om in de toekomst nog meer te investeren in de zoekmachine, zodat consumenten nog sneller aan informatie kunnen komen. “Er ligt bijvoorbeeld een grote uitdaging op het gebied van mobiele telefoons”, aldus Krishnan. “Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de introductie van nieuwe zoekapplicaties.” Met Google Voice Search for mobile phones zijn ook op dat vlak de eerste stappen al gezet.

Bron: nu.nl / ANP


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.