Niels Bijvoet 24 november 2010 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Door de invoering van Google Instant Preview zijn de statistieken van diverse websites vertekend, zo meldt Google in een blogpost. Verschillende statistiekendiensten – waaronder Google Analytics – rekenden het bekijken van een screenshot als echt bezoek. Google zegt de problemen inmiddels te hebben opgelost.

Bezoeken op previewbasis worden nu niet meer meegerekend in het Analytics-account van websites, aldus Google.

Preview werd als bezoek geregistreerd

Begin november werd Google Instant Preview gelanceerd. Dit geeft een gebruiker de mogelijkheid een screenshot van zoekresultaten te bekijken zonder naar de achterliggende pagina te (moeten) gaan. Gebruikers kunnen op basis van de getoonde de opmaak en invulling van een pagina dan al een afweging maken of die website het resultaat oplevert waar ze naar op zoek zijn.

Na de lancering van Google Instant Preview ontstond op een forum van Google ophef over de statistieken. Verschillende statistiekendiensten, waaronder ook Google Analytics, bleken een preview als daadwerkelijk bezoek te zien.

Aanmaken nieuw screenshot was oorzaak

Bij het ontbreken van een recent screenshot van een bepaalde website, wordt namelijk een nieuw screenshot direct aangemaakt. Dat telde in sommige gevallen dan als één pageview. We bieden onze excuses aan voor eventuele problemen die ontstaan zijn, zeker omdat de feestdagen voor de deur staan met veel digitale aankopen”, aldus Google.

Bron: nu.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Instant Preview: onjuiste webstatistieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.