Google Instant Preview: onjuiste webstatistieken

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Door de invoering van Google Instant Preview zijn de statistieken van diverse websites vertekend, zo meldt Google in een blogpost. Verschillende statistiekendiensten – waaronder Google Analytics – rekenden het bekijken van een screenshot als echt bezoek. Google zegt de problemen inmiddels te hebben opgelost.

Bezoeken op previewbasis worden nu niet meer meegerekend in het Analytics-account van websites, aldus Google.

Preview werd als bezoek geregistreerd

Begin november werd Google Instant Preview gelanceerd. Dit geeft een gebruiker de mogelijkheid een screenshot van zoekresultaten te bekijken zonder naar de achterliggende pagina te (moeten) gaan. Gebruikers kunnen op basis van de getoonde de opmaak en invulling van een pagina dan al een afweging maken of die website het resultaat oplevert waar ze naar op zoek zijn.

Na de lancering van Google Instant Preview ontstond op een forum van Google ophef over de statistieken. Verschillende statistiekendiensten, waaronder ook Google Analytics, bleken een preview als daadwerkelijk bezoek te zien.

Aanmaken nieuw screenshot was oorzaak

Bij het ontbreken van een recent screenshot van een bepaalde website, wordt namelijk een nieuw screenshot direct aangemaakt. Dat telde in sommige gevallen dan als één pageview. We bieden onze excuses aan voor eventuele problemen die ontstaan zijn, zeker omdat de feestdagen voor de deur staan met veel digitale aankopen”, aldus Google.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.